G. Nausėdos patarėjas mano, kad rinkimų pabaiga – aiški: skaičiai pasikeis, bet nugalėtojas – ne

Suskaičiavus balsus daugiau kaip pusėje apylinkių, prezidento rinkimų nugalėtojas yra aiškus, sako šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

„Mano galva, taip“, – sekmadienio vakarą Gitano Nausėdos rinkimų štabe žurnalistams sakė F. Jansonas, klausiamas, ar jau yra aiškus rinkimų rezultatas.

„Skaičiai, be abejo, pasikeis, bet nugalėtojas nesikeis. Čia ne pirmi, nei antri, nei treti rinkimai, kuriuos matome. Kai suskaičiuota pusė apylinkių, tendencija yra visiškai aiški“, – sakė jis.

Suskaičiavus balsus 1102 iš 1895 apylinkių, G. Nausėda ženklia persvara lenkia konkurentę Ingridą Šimonytę ir yra sulaukęs 81,73 proc. rinkėjų balsų.

Anksčiau G. Nausėda yra sakęs, jog viltųsi pakartotiniame balsavime surinkti 75 proc. rinkėjų balsų. Klausiamas, ar ši kartelė gali būti išlaikyta, F. Jansonas pažymi – svarbiausia yra visos Lietuvos žmonių palaikymas.

„Prezidentas karteles kelia aukštai, nes tiesiog dalyvauti ar tiesiog prasimušti į antrąjį turą ir tiesiog nugalėti, turbūt, prezidentui nėra tai, ko jis norėtų ir galėtų siekti. Nežinau, ar 75 procentai bus, bet tai yra tik skaičiai“, – sakė prezidento patarėjas.

„Esmė yra žmonių pasitikėjimas, ką žmonės nusprendė. Kadangi šios mažosios apylinkės yra iš visos Lietuvos, tai yra regionai – tai yra labai akivaizdu, ką žmonės visoje Lietuvoje – ne tik didmiesčiuose, ne kituose miestuose – ką jie galvoja, ką jie mąsto ir kaip jie mato Lietuvos ateitį“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko antrasis prezidento rinkimų turas, kuriame, kaip ir prieš penkerius metus, susitiko perrinkimo siekiantis šalies vadovas Gi. Nausėda ir konservatorių kandidatė, premjerė I. Šimonytė.

Sekmadienį vykusio balsavimo metu gyventojai savo pilietinę valią reiškė gerokai pasyviau nei pirmajame rinkimų ture. Prieš dvi savaites prie balsadėžių atėjo 59,37 proc. gyventojų, o šį sekmadienį – 49,61 proc.

Prieš penkerius metus bendras aktyvumas pirmajame rinkimų ture siekė 56,46 proc., o pakartotiniame balsavime – 53,43 proc.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Mano nuomone +/- 85 prieš 15 procentų, žydrasis talibų - biurokratų Wilno už vyrišką "moterį, plius savo balsus bus pabarstrę Druskininkuose bei Birštone. Būtų gerai, jei ateitų virš 50 procentų rinkėjų . p.s. straipsnio neskaičiau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių