Gynybos ministras: 11 šalių sudarė koaliciją, skirtą apmokyti ukrainiečius valdyti F-16

  • Teksto dydis:

Ukrainos gynybos ministras antradienį paskelbė, kad 11 šalių oficialiai įsipareigojo bendradarbiauti apmokant Ukrainos oro pajėgas valdyti ir prižiūrėti naikintuvus F-16, kurie, Kyjivo teigimu, yra labai svarbūs siekiant įveikti Rusijos invaziją.

„Oficialu: sudaryta koalicija Ukrainos oro pajėgų F-16 mokymams! Šiandien 11 valstybių partnerių ir Ukraina pasirašė memorandumą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas.

Kyjivas jau kuris laikas ragina Vakarų rėmėjus atsiųsti modernių naikintuvų, kurie padėtų kovoti su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

Po to, kai JAV, turinčios sutikti leisti naudoti amerikietiškus naikintuvus, davė atitinkamą leidimą, pirminiam planui apmokyti pilotus vadovauja Nyderlandai ir Danija.

Danijos gynybos ministras Troelsas Lundas Poulsenas (Troelsas Lundas Pulsenas) sakė, kad mokymai jo šalyje prasidės rugpjūtį.

„Tikimės, kad kitų metų pradžioje galėsime pamatyti rezultatus“, – sakė jis.

O. Reznikovas pasveikino šį žingsnį ir sakė, kad tikisi, jog per pusmetį pilotai bus pasirengę skraidyti.

Jo kolegė iš Nyderlandų Kajsa Ollongren (Kaisa Olongren) teigė, kad ilgesnėje perspektyvoje sąjungininkai Rumunijoje įsteigs pilotų rengimo centrą.

Vašingtonas vis dar nėra jokiai šaliai davęs leidimo Ukrainai tiekti F-16.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos gynybos ministrasnaikintuvai F-16Oleksijus Reznikovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių