I. Šimonytė: pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis

Antrajame prezidento rinkimų ture pralaimėjimą patyrusi Ingrida Šimonytė sako, kad jai pralaimėjus rinkimus, kaip ir prieš penkerius metus, „pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis“. Premjerė tikino, kad jai asmeniškai svarbus pasitikėjimas, kurį gavo iš rinkėjų.

„Taip pat, kaip ir 2019 m., pasaulis neapsivertė aukštyn kojomis. Kažkuria prasme esame ten pat, kur buvome iki rinkimų batalijų. Prezidentas perrinktas tas pats, su kuo jį ir sveikiname. O aš noriu padėkoti tiems žmonėms, kurie išreiškė man pasitikėjimą ir pirmajame, ir antrajame ture, nepaisant to, kad buvo visokių ir diskusijų, ir teorijų, ir išankstinių įsitikinimų“, – pirmadienį spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

„Vis tiek manau, kad tas pats pasitikėjimas, kurį gavau asmeniškai man yra labai svarbus, jis yra mano pagrindinis darbo motyvatorius. O dabar prasidėjo pirmadienis, nauja darbo savaitė, nauji darbai, nauji įsipareigojimai, dirbame toliau“, – kalbėjo ji.

 

Tikisi, kad panaši rinkėjų dalis konservatorius parems Seimo rinkimuose

I. Šimonytė sako, kad skirtumas tarp ją palaikiusių gyventojų skaičiaus pirmajame ir antrajame rinkimų ture yra labai nedidelis ir „iš esmės tas pats“, kokį gavo konservatorių partiją parlamento rinkimuose 2020 m. Ji tikisi, kad tiek rinkėjų Tėvynės sąjungą palaikys ir ateityje.

„Nenoriu burti iš kavos tirščių, bet mano žiniomis, skirtumas yra labai nedidelis, o rezultatai yra išankstiniai, tai bus panašiai, kaip pirmajame turo buvo. Kai baigs skaičiuoti balsus, kurie paduoti užsienyje, gali būti, kad turėsime kitą situaciją“, – tikino ministrė pirmininkė.

„Bet manau, kad tie beveik 300 tūkst. rinkėjų balsų, kuriuos gavau aš, Tėvynės sąjungos kandidatė, ne nepriklausoma kandidatė, kuri nepažįsta politinių partijų arba nori joms visoms patikti, tai yra iš esmės tas pats rinkėjų skaičius, kurį partija gavo 2020 m. Seimo rinkimuose. Labai panašus, kurį gavome savivaldos rinkimuose ir manau, kad po visos Vyriausybės kadencijos išlaikyti tą skaičių yra didelis pasiekimas, tikiuosi jis nesikeis ir kituose rinkimuose“, – pažymėjo ji.

Neatskleidžia, ar dar kandidatuos prezidento rinkimuose

Vis tik premjerė nebuvo linkusi atskleisti, ar vėl dalyvaus šalies vadovo rinkimuose po penkerių metų.

„Nenoriu taip toli planuoti, todėl nesakysiu nei taip, nei ne. Kartais būna, kad pasakau vienaip, o aplinkybės susiklosto taip, jog aplinkybės diktuoja kitą sprendimą. Kad taip neatsitiktų dar vieną kartą, aš susilaikysiu nuo prognozių“, – teigė ji.

Nemano, kad narystė partijoje lėmė sumenkusį palaikymą

Klausiama, ar per penkerius metus ženkliai sumažėjusi rinkėjų parama gali būti susijusi su tuo, jog politikė tapo konservatorių partijos nare, I. Šimonytė tikino nemananti, kad tai turėjo esminės įtakos.

„Nemanau, kad narystė partijoje turėjo kažkokios lemiamos įtakos“, – kalbėjo I. Šimonytė.

„Juk reikia įvertinti ir tai, ko nebuvo praėjusį kartą – tiesa, tada Gitanas Nausėda buvo centro dešinės kandidatas, šį kartą tapo centro kairės kandidatu, tai nežinau, kaip tą vertinti. Bet sakykime, kandidato, kuris atstovautų liberaliąsias jėgas tuose rinkimuose nelabai buvo. Tai kažkuria prasme tų žmonių pasirinkimas taip pat buvau aš“, – tęsė politikė.

„Bet man sunku vertinti, nes aš, nebūdama partijos nare, buvau partijos sąrašo lyderė Seimo rinkimuose. Tai iš esmės yra tie patys rinkėjai, greičiausiai drįsčiau sakyti, kurie atėjo balsuoti už mane prezidento rinkimuose“, – apibendrino ji.

Įvardino svarbiausius Vyriausybei likusius darbus

Kalbėdama apie likusius darbus Ministrų kabinetui šiemet, premjerė tikino, kad svarbiausia yra pasiekti sutarimą Seime dėl papildomo gynybos finansavimo, priimti sprendimus dėl desinchronizacijos nuo BRELL (Baltarusijos, Rusijos, Estijos, Latvijos ir Lietuvos) elektros žiedo ir parengti kitų metų valstybės biudžetą.

„Likusiems mėnesiams svarbiausi dalykai, kurie iš esmės yra jau eigoje ir pakeliui, pasiekti sutarimą Seime dėl gynybos papildomo finansavimo ir priimti tam tikrus sprendimus, kuriuos galėtų priimti krašto apsaugos ministras dėl užsakymų, naujų sutarčių, įsipareigojimų. (...) Tikiuosi, kad pasiūlymai sulauks tokio palaikymo, jog būtų galima tikėtis tvarumo”, – teigė I. Šimonytė.

„Kitas labai svarbus dalykas yra mūsų elektros tinklo desinchronizacija nuo BRELL tinklo, kuri turėtų baigtis ateinančių metų vasarį, bet su tuo susiję sprendimai turi būti priimti šią vasarą. Ir žinoma, reikės pradėti rengti ateinančių metų biudžetą, kurį tvirtins naujas Seimas, bet jį rengia esama Vyriausybė”, – aiškino ji.

ELTA primena, kad sekmadienį vyko prezidento rinkimų antrasis turas. Atiduoti savo balsą šalies vadovo rinkimuose prie balsadėžių atėjo 49,61 proc. piliečių.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, šiuose rinkimuose G. Nausėda surinko 74,43 proc. rinkėjų balsų. Jam oponuojanti premjerė Ingrida Šimonytė sulaukė 24,06 proc. rinkėjų palaikymo.

VRK duomenys rodo, kad G. Nausėda nugalėjo visose savivaldybėse.

 

Spaudos konferencija:

 

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
> Už žydrąją fėją tik tokios pat žydrosios krevetės, transformeriai, beretiniai zombiai ir 75 metams įslaptinti "patriotai".

Resumendas

Resumendas portretas
Prasmirde vatiniai kyšininkai o naujas karo vadas dar baisesnis

et

et portretas
Sakyk jau ką nori, o gavai nuo Lietuvos piliečių per fizionomiją. Palaikė tik įslaptintų personalijų apgyvendintos apylinkės ir išsaugota homosovietikų nomenklatūra
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių