Kazlų Rūda bendradarbiaus, keisis informacija, patirtimi su Ukrainos Chotyno miestu

  • Teksto dydis:

Kazlų Rūdos bei Ukrainos Chotyno miestai sutarė glaudžiau bendradarbiauti, keistis informacija, gerąja patirtimi.

Tai įtvirtinta šių miestų merų – Manto Varaškos ir Andrijaus Drančuko – antradienį pasirašytame susitarime.

Kaip pranešė Kazlų Rūdos savivaldybė, dokumente taip pat numatoma vystyti ir organizuoti bendrų idėjų kultūros bei turizmo srityse įgyvendinimą, bendradarbiauti energetikos, sveikatos apsaugos, švietimo srityse.

„Mūsų energetiniai sprendimai yra įgyvendinti prieš kurį laiką, jau galime apibendrinti savo patirtį, todėl kolegas iš Chotyno mielai supažindinsime su galimybėmis, pakviesime įvertinti Kazlų Rūdoje naudojamus sprendimus“, – pranešime cituojamas Kazlų Rūdos meras.

Pasak savivaldybės, siekiant pristatyti patirtį atsinaujinančios energetikos srityje svečiai iš Ukrainos aplankys lopšelį-darželį „Pušelė“, kur įgyvendinta tvarios energijos iniciatyva.

Chotyno savivaldybės atstovai taip pat lankysis turizmo ir verslo informacijos centre, susitiks su Kazio Griniaus gimnazijos vadovais, apžiūrės Kazlų Rūdos Kultūros centrą, taip pat paplūdimį Kazlų I kaime.

„Tikimės, kad pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp mūsų miestų nebus formalus dokumentas. Labai viliuosi, kad bendraudami galėsime pasidalinti skirtinga patirtimi, taip pat atrasime būdų, kaip į bendradarbiavimą įtraukti kuo platesnį žmonių ratą – meno kolektyvus, švietimo įstaigas“, – teigė M. Varaška.

Chotynas įsikūręs vakarinėje Ukrainos dalyje, jame gyvena apie 10 tūkst. gyventojų. Anot savivaldybės, miestas su Lietuva turi istorinių sąsajų – 1621 metais Černivcių regione vykusiame Chotyno mūšyje su Osmanų imperija Lenkijos ir Lietuvos valstybės kariuomenei vadovavo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės etmonas Jonas Karolis Chodkevičius.


Šiame straipsnyje: Kazlų rūdakaras UkrainojeChotyno miestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių