Naujausiame politinių partijų reitinge – netikėtumas

  • Teksto dydis:

Politinių partijų reitingų lentelėje toliau pirmauja opoziciniai socialdemokratai, antri rikiuojasi valdantieji konservatoriai, į populiariausių partijų trejetuką pateko „Nemuno aušra“, rodo ketvirtadienį paskelbta naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atlikta „Spinter tyrimų“ apklausa.

Kaip rodo gegužę atlikta apklausa, Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP) palaiko 14 proc., antroje vietoje esančią Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LKD) – 10,6 proc. apklaustųjų. Balandį šias partijas atitinkamai palaikė 13,2 proc. ir 11,2 proc. gyventojų.

Trečioje vietoje rikiuojasi buvusio parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio vadovaujama partija „Nemuno aušra“, ją palaiko 8,9 proc., balandį už šią partiją balsavę būtų 5,1 proc. apklaustųjų.

Ketvirtoje vietoje – valdančiojoje koalicijoje esantis Liberalų sąjūdis, už jį gegužę būtų balsavę 6,3 proc. rinkėjų, balandį – 6,8 procento.

Penkta rikiuojasi opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) su 6,3 proc. parama, balandį ją būtų palaikę 6,6 proc. rinkėjų.

Šeštoje vietoje – 6,2 proc. paramą surinkusi opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, balandį ji būtų sulaukusi 5,8 proc. palaikymo.

Pagal apklausą, valdančioji Laisvės partija, opozicinė Darbo partija ir neparlamentinė politinė jėga Nacionalinis susivienijimas į Seimą nepatektų, šias partijas atitinkamai palaiko 4,3 proc. ir po 2 procentus.

12,3 proc. apklaustųjų atsakė, kad rinkimuose nebalsuotų, o 19,4 proc. neturėjo nuomonės.

Paklausti, kuris politikas ar visuomenės veikėjas geriausiai tiktų eiti ministro pirmininko pareigas, respondentai dažniausiai įvardijo socdemų lyderę  dabartinę premjerę Ingridą Šimonytę (12,5 proc.), Viliją Blinkevičiūtę (11,6 proc.) ir „Nemuno aušros“ lyderį Remigijų Žemaitaitį (10,4 proc.)

Nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“ reprezentatyvią apklausą atliko gegužės 17–26 dienomis, paklaida siekia 3,1 procento. Tyrimo metu buvo apklausti 1016 respondentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IR KĄ JAU

IR KĄ JAU portretas
Ponas darytum,jei tave tokį protingą kur nors išrinktų. Džiaukis būdamas seimo nariu,nes kalbelė labai jau neturiningos,

taip tai taip ,ale....

taip tai taip ,ale.... portretas
o kur NS ?

Yra keistenybių

Yra keistenybių  portretas
pasižiūrėjus.. Pvz. Kodėl Žemaitaitis sukūręs ta savo Aušrą, nusprendė kad jam partijos narių gana ir daugiau jau nepriima? Arba pasižiūrėjus į naujausius Vaitkaus pasisakymus Youtube, gali netyčia nesunkiai pamatyti stervozinį šio žmogaus charakterį ir daugiau nieko. Nieko naujo be žodis žodin išmoktų ir jau kokie metai kartojamų tų pačių dalykų-mantrų?Todėl noirisi galvot kad čia, kaip visada Lietuvoje, sugalvoti nauji projektai kurie pasiekus tam tikrus rezultatus tikrai mutuos ir keisis. Vistik manau, kad būtinai iš pagrindų reikia keisti dabartinę valdančiųjų daugumą ir statyt į valdžią tą ką turim naujesnio ir pažangesnio Kas gali būti klaikesnio už Valstybei vadovaujančias teistas partijas, zekus su mandatais kalėjime ar visišką eilinių LR piliečių nesaugumą SOCIALINE PRASME? ( įvedinėjami vis nauji mokesčiai,baudos, ribojimai, įpareigojimai ir pan.; teisėsauga patapo pavojinga visuomenei, sunaikintas viešo intereso gynimas, su'visam išnyko LR Konstitucjos garantai ir t.t...)
VISI KOMENTARAI 102

Galerijos

Daugiau straipsnių