P. Gražulis žada dalintis europarlamentaro atlyginimu su rinkėjais: VRK apie tai renka informaciją

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) renka informaciją apie europarlamentaru išrinkto Petro Gražulio duotą pažadą pusę savo atlyginimo atiduoti rinkėjams.

„Pagal gautą piliečio pranešimą komisija renka informaciją dėl šio Europos Parlamento (EP) nario dar iki rinkimų rinkėjams žadėto pusės atlyginimo atidavimo. Surinkus informaciją bus sprendžiama dėl tyrimo pradėjimo“, – teigiama Eltai raštu perduotame VRK komentare.

Šiuo metu EP nario mėnesinis atlyginimas, atskaičius Europos Sąjungos (ES) mokesčius ir draudimo įmokas, yra beveik 8,1 tūkst. eurų, pranešama internetinėje europarlamento svetainėje. Ir nors visi EP nariai gauna tokio pat dydžio atlyginimą, galutinė grynoji politiko atlyginimo suma priklauso nuo asmens kilmės šalyje galiojančios apmokestinimo tvarkos.

Europarlamentaro mandatą laimėjęs P. Gražulis dar iki EP rinkimų, taip pat ir po jų, teigė, kad europarlamentaro atlyginimu dalinsis su Lietuvos gyventojais. Tam, teigia P. Gražulis, jis įkursiąs darbo grupę, kuri ir nuspręs, kaip paskirstyti pusę jo kas mėnesį gaunamos europarlamentaro algos.

„Be abejonės, tai daugiau moralinis gestas, nepatenkinsime visų prašančių, bet mano pozicija yra parodyti, kad man daug svarbiau yra žmonių pasitikėjimas nei atlyginimas“, – spaudos konferencijoje po EP rinkimų sakė politikas.

Birželio pradžioje pasibaigusiuose EP rinkimuose daugiausiai mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Konservatoriams pavyko išlaikyti tris savo atstovus EP. Antroje vietoje liko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP). Kairioji politinė jėga iškovojo du mandatus. Po vieną mandatą atiteko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai (LVŽS), Laisvės partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“, Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS), Tautos ir teisingumo sąjungai (centristai, tautininkai) bei Liberalų sąjūdžiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

!!

!!  portretas
Gal žmogus labdara kam nors aukos, visur gi tie rinkėjai, jau iškart puolimas, palikit Grazuli ramybėj. Stiprybės jam.

šiaip tai jis laimėjo prieš visą šitą lezbopederastyną,

šiaip tai jis laimėjo prieš visą šitą lezbopederastyną, portretas
ir laimėjo ne šiaip taškų persvara, bet švariu nokautu. Šaunuolis Petrai ir už Lietuvą vyrai !

jau net nežino, kaip įkąsti

jau net nežino, kaip įkąsti portretas
koks kieno reikalas, kur jis dės savo pinigus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių