Partijos į prezidentus keliamas P. Gražulis rinkimuose dalyvauti negalės

Tautos ir teisingumo sąjungos į prezidentus keliamas Petras Gražulis šalies vadovo rinkimuose dalyvauti negalės – tokios galimybės jis neteko pernai gruodį, kai parlamentas dėl priesaikos sulaužymo panaikino jo mandatą.

Apkalta P. Gražuliui surengta Konstituciniam Teismui pripažinus jį sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai balsavo už greta sėdėjusį kolegą socialdemokratą Liną Jonauską.

Konstitucijoje įtvirtinta, kad asmuo, kuriam Seimas už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą arba priesaikos sulaužymą apkaltos proceso tvarka panaikino mandatą, vėl šias pareigas gali užimti ne mažiau kaip po 10 metų.

Be kita ko, aukščiausias šalies teisės aktas numato, kad jei asmuo negali būti renkamas į parlamentą, tuomet jis negali būti renkamas ir prezidentu.

„(...) jeigu į prezidentus kandidatuojantis asmuo tam tikrą laiką Seimo nariu būti renkamas negali, tai reiškia, kad kandidatuoti į prezidentus ir būti renkamas taip pat negali“, – pirmadienį BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) atstovė Indrė Ramanavičienė.

Anot jos, VRK kol kas dar nėra gavusi P. Gražulio dokumentų registruotis dalyvauti rinkimuose.

Nepaisant esančio apribojimo, Tautos ir teisingumo sąjunga sekmadienį Kaune įvykusiame partijos tarybos posėdyje ir visuotiniame suvažiavime į prezidentus iškėlė P. Gražulio kandidatūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

berniukas

berniukas portretas
kodėl iš būsimų prezidentų nereikalaujama pažymos iš psichiatrų? Jau antras neadvakatus tipas

Grigas

Grigas portretas
Studentai tik už Vėgėlę balsuos, Vaitkus netinka, jau pelėsiais atsiduoda.

Tai Gražuolėlis

Tai Gražuolėlis  portretas
negalės kandidtuoti į prezidentus? Ach, mes prarasim tokią atrakciją!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių