A. Pečkauskas neplanuoja atšaukti SAM darbuotojams nupirkto papildomo sveikatos draudimo

Į sveikatos apsaugos ministrus paskirtas Aurimas Pečkauskas neketina atšaukti visiems ministerijos darbuotojams nupirkto papildomo sveikatos draudimo.

„Viešajame sektoriuje tokia praktika formuojasi, matyt, reiktų atkreipti dėmesį, jog tai nėra pilnai privatus draudimas, tai yra papildomas draudimas, kuris nėra kompensuojamas iš privalomo sveikatos draudimo fondo lėšų. Turbūt kalbame apie kai kurių vaistų, papildų kompensavimą, matyt, nėra didelė problemos jeigu ši iniciatyva bent jau šiame etape liktų ministerijoje“, – antradienį žurnalistams sakė jis.

Pats A. Pečkauskas teigė nepasinaudojęs papildomu draudimu, tačiau pabrėžė, jog poreikis jam atkeliauja iš ministerijos darbuotojų.

„Kai mes kalbame apie kompetencijų pritraukimą į darbovietes, ypač į viešąjį sektorių, tai yra paketo dalis. Šiame etape sutarčių tikrai neplanuojame nutraukti“, – pažymėjo jis.

Apie tai, kad ministerijos darbuotojams nupirktas draudimas, pirmasis pranešė naujienų portalas „Alfa“.

Sutartį su „BTA Baltic Insurance Company“ dėl darbuotojų medicininio draudimo ministerija sudarė praėjusiųjų metų pabaigoje. Maksimali sutarties kaina siekia 88 tūkst. eurų.

Pareigas paliekantis ministras Arūnas Dulkys svarstė, kodėl šis pirkimas paviešintas tik prieš prezidento ir premjeres susitikimą, nors tema – daugiau nei pusmečio senumo.

Draudimo pirkimą kritikuojantys opozicijos atstovai sako, kad toks sprendimas parodo, jog politiniu lygiu netikima įgyvendinamomis sveikatos sistemos reformomis, turinčiomis pagerinti paslaugų prieigą valstybinėse gydymo įstaigose.

Sveikatos draudimas darbuotojams galioja nuo pernai gruodžio iki šių metų pabaigos.

Diskusijos apie PSD įmokos didinimą

A. Dulkys anksčiau yra sakęs, kad Lietuvoje taikoma per maža Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmoka, nesiekianti Europos Sąjungos vidurkio. Jos padidinimas, anot pareigas paliekančio ministro, leistų pagerinti sveikatos paslaugas.

Jį keičiantis A. Pečkauskas sutinka, jog ateityje reikės diskutuoti apie PSD įmokos didinimą sprendžiant sveikatos sektoriaus bėdas, tačiau pabrėžia, kad priešrinkiminis laikotarpis tam nėra tinkamiausias laikas.

„Jeigu žvelgiant į bendrą strateginę sveikatos sistemos perspektyvą, tai dabartiniai reformų procesai visi yra nukreipti į tai, kad sveikatos sistema dirbtų kiek įmanoma efektyviau ir, natūralu, kad tuos rezultatus mes pamatysime ne šiais metais, o keleto metų perspektyvoje“, – kalbėjo A. Pečkauskas.

„Natūralu, kad teks ateities politiniuose cikluose ieškoti papildomo finansavimo sveikatos sistemai. Ar tai būtų mokestiniai sprendimai, ar tai būtų kitokie sprendimai“, – pažymėjo jis.

Tuo metu prezidentas Gitanas Nausėda pasisako prieš PSD įmokos didinimą. Jo teigimu, šiuo metu svarbu užtikrinti efektyvų lėšų naudojimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

not

not portretas
eikit,nach su tuo psd, sukos vagys py d e rai

Anonimas

Anonimas portretas
Dulkele 2

Toks

Toks portretas
Pats debilas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių