Politikai užsimena, kad kandidatu į eurokomisarus gali būti siūlomas A. Kubilius: yra toks gandas

Užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui pasitraukus iš kandidatų į eurokomisaro postą, politiniuose užkulisiuose kalbama, kad užimti šias pareigas gali būti pasiūlytas antrai kadencijai Europos Parlamento (EP) nariu perrinktas konservatorius Andrius Kubilius.

„Kaip sakoma, šarkos po miestą nešioja tokį gandą. Nežinau, kiek jis yra pagrįstas, bet kalbama apie Andrių Kubilių. Visgi kol kas oficialiai nieko neteko girdėti“, – Eltai teigė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis.

Opozicijos atstovo vertinimu, darbas Europos Komisijoje (EK) ekspremjerui A. Kubiliui sunkumų neturėtų sukelti.

„Jeigu ši kandidatūra bus įvardinta, tuomet bus galima komentuoti plačiau. Tačiau, manau, kad kažkokių kliūčių bent jau Europos Parlamente ar Europos Komisijoje jam (A. Kubiliui – ELTA) neturėtų iškilti. Lietuvoje visi prisimena jo Vyriausybės veiklą, tai nežinau, kaip bus čia“, – svarstė S. Skvernelis.

Dar birželio pabaigoje Liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas teigė koalicinėje taryboje siūlęs A. Kubiliaus kandidatūrą. Visgi, kaip sekmadienį Eltai nurodė jis, kol kas nėra žinoma, ką į eurokomisaro postą teiks Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė.

„Kol kas su mumis nieko nešnekama. Nors ir pats pirmas kalbėjau apie Andriaus Kubiliaus kandidatūrą, bet nereiškia, kad taip bus. Turiu teisę ir laisvę pasamprotauti, bet nežinau, ką premjerė teiks koalicijai“, – sakė E. Gentvilas.

ELTA primena, kad ilgą laiką neoficialiai buvo kalbama, jog į postą Briuselyje taikosi užsienio reikalų ministras G. Landsbergis. Visgi penktadienį jis Eltai sakė sulaukęs informacijos, kad jo kandidatūrai į eurokomisarus nepritartų prezidentas Gitanas Nausėda. Todėl, pasak konservatorių lyderio, premjerė I. Šimonytė, ieškodama kandidato į EK, turėtų žvalgytis kitų pavardžių.

Šeštadienį ministras tviteryje paskelbė, kad nors jam ir būtų buvusi garbė dirbti eurokomisaru, Lietuvai jis tarnaus kitais būdais. Tuomet prezidento vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas teigė, kad kandidatu bus siūlomas tas asmuo, kuris galės užimti minėtas pareigas ir bus suderintas tarp institucijų. Pats G. Nausėda, kurio pritarimas yra būtinas deleguojant Lietuvos atstovą į EK, yra pareiškęs, jog matytų geresnių kandidatų už G. Landsbergį.

Pirmadienį kandidatų į EK pavardės bus aptartos koalicinės tarybos posėdyje.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dzūkeliui

Dzūkeliui portretas
Apsišik kniūbsčias, grybo šliuže, pats esi samanės persisprogęs su bambalniu alumi prie Senosios Varėnos kaimo krautuvės ir dar porą bobų surijęs. Todėl tavo galvoje pilna žemaitačio-vaitkaus mėšlo.

Dzūkeliui

Dzūkeliui portretas
Viešpatie apgink nuo draugų, o nuo priešų aš pats kaip nors apsiginsiu.

Dzūkeliui

Dzūkeliui portretas
čia ne nuo ėdalo o nuo gėralo ;D
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių