Politologas: tik kiti rinkimai parodys, ar G. Landsbergio taktika teisinga

Savaitgalį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija Gabrielių Landsbergį perrinko partijos pirmininku. Jis teigia, kad sieks suteikti partijai daugiau atvirumo.

VDU profesorius, politologas Mindaugas Jurkynas mano, kad TS-LKD išlaikys nuosaikiojo konservatizmo kryptį ir tik kiti Seimo rinkimai parodys, ar šis G. Landsbergio pasirinkimas yra sėkmingas.

Politologas M. Jurkynas pripažįsta, kad jam buvo netikėta, kad renkant naują partijos vadovą neprireikė antrojo turo. Pastaruoju metu viešojoje erdvėje buvo daug kalbų apie tai, kas turėtų vadovauti konservatoriams, bet partijos nariai jau per pirmą turą nusprendė dar 4 metams suteikti pasitikėjimo kreditą G. Landsbergiui.

Krikščionių demokratų frakcija partijoje prieš pirmininko rinkimus negailėjo kritikos kitai partijos daliai, bet G. Landsbergis teigia nesureikšminęs šių kalbų.

„Pasibaigus rinkimams daug kas stosis į savo vėžes. Apskritai manau, kad lyderystė partijoje yra grįsta kompromisu. Turime siekti tikrai nuoširdžios vienybės, kuri mus vienytų, leistų priimti bendrus sprendimus ir kalbėti vienu balsu – to labiausiai sieksiu ateityje“, – tikslus vardijo partijos pirmininkas.

Politologo manymu, vienas svarbiausių G. Landsbergio tikslų partijoje bus siekis suteikti nuosaikiajam konservatizmui, kuris artimas Vokietijos kanclerės Angelos Merkel partijai, patrauklumą Lietuvoje, kad per kitus rinkimus už TS-LKD būtų balsuojama gausiau.

Plačiau – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AGNĖ

AGNĖ portretas
Oi putoja ir niršta persenęs vatnikynas.Tik išgirsta-konservatoriai,Landsbergis-tuoj suviduriuoja,jau dabar sėdi prisidirbę kelnes.Todėl juos galima atpažinti jau vien iš smarvės.Tokio NA NA ar ,,Anonimas'' bei kitų atpažįstamų iš stiliaus ,,komentariukščiai net neskaičius jauti dvokimą.

Stebėtinas

Stebėtinas  portretas
nevykėlio broilerio noras tapti pagrindiniu Lietuvos ereliu:DDD)..Nors..Lietuva apsurdų kraštas-kiauragalviu pilna, gali ir išrinkti

Anonimas

Anonimas portretas
po Merkelines frau isteskimo pavasary is kancleres pareigu , nustips ir konservatlyberastine gauja lietuvoj.....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių