Prezidentas pasveikino Švediją tapus 32-ąja NATO nare: esame saugesni ir stipresni

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį pasveikino Švedijos Premjerą Ulfą Kristerssoną (Ulfą Kristersoną) ir visus Švedijos žmones šaliai tapus NATO nare, pranešė Prezidentūra.

„Džiaugiuosi, kad Švedijos kelias į narystę NATO jau baigtas – Švedijos ir visos euroatlantinės erdvės labui. Švedijos narystė NATO – puikus rezultatas ir visam Baltijos jūros regionui. Dabar esame saugesni ir stipresni“, – teigė prezidentas.

Pasak prezidento, norint sustiprinti Aljanso atgrasymo ir gynybos laikyseną Baltijos regione ir visame rytiniame flange, prireiks didelių konsolidavimo pastangų. Jis pabrėžė, kad svarbu pradėti galvoti apie Rusijos sulaikymo strategiją.

Prezidentas pažymėjo, jog svarbu kuo greičiau įgyvendinti Vilniaus viršūnių susitikimo metu priimtus sprendimus bei pasiruošti liepos mėnesį Vašingtone vyksiančiam NATO viršūnių susitikimui. „Aljansas privalo stiprėti visose dimensijose“, – teigė šalies vadovas

„Vilniuje suderinti nauji gynybos planai turi būti įgyvendinami, kaip ir sprendimas dėl rotacinio oro gynybos modelio“ , – kalbėjo teigė šalies vadovas, pabrėždamas, kad du procentai BVP gynybos išlaidoms yra privalomi kiekvienai sąjungininkei, o rimtai žiūrint gynybą reikia siekti dar daugiau.

Prezidentas akcentavo ir paramą Ukrainai. „Turime skubiai konsoliduoti visapusišką paramą Ukrainai. Iki pergalės“, – teigė šalies vadovas.

JAV Valstybės departamentas ketvirtadienį paskelbė dokumentą, liudijantį, kad Švedija oficialiai tapo NATO nare.

Ketvirtadienį įsigaliojo protokolas dėl Šiaurės šalies prisijungimo prie Aljanso, nurodė JAV valstybės departamentas.

Švedija tapo 32-ąja NATO nare.


Šiame straipsnyje: ŠvedijaNATOGitanas Nausėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aštri Akis Indėno

Aštri  Akis Indėno portretas
Suomija , Švedija prisijungė prie mūsų. Dvi špygos orkam ir jų batlaižiam.

Nuo

Nuo portretas
agresoriaus stiprumo - saugumas tik mazeja!

Pilietis

Pilietis portretas
Ot tai džiaugsmas, kai okupantu kerziniai batai trypia tavo gimta žeme
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių