Prezidentas sako trečią A. Reed prašymą dėl pilietybės svarstysiantis „su kita nuotaika“

Prezidentas Gitanas Nausėda, dukart atmetęs šokėjos ant ledo Allison Reed (Elison Ryd) prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę, teigia trečią kartą šį klausimą svarstysiantis „su kita nuotaika“.

„Ankstesnės mūsų nuorodos į tai, kad reikia tų nuopelnų, kad jų būtų daugiau, ir mes turėtumėm realius argumentus priimti teigiamam sprendimui, pora tikrai daug ką padarė, kad tie nuopelnai atsirastų, ir aš su kita nuotaika einu į šio klausimo svarstymą trečią kartą“, – ketvirtadienį Vilniuje žurnalistams sakė G. Nausėda.

Jis taip pat pat partvirtino, jog ankstesniems sprendimams atmesti A. Reed prašymus įtakos turėjo ir ledo šokėjos Isabellos Tobias (Izabelos Tobajas) atvejis, kai gavusi Lietuvos pilietybę išimties tvarka ji vėliau pasirinko čiuožti su kita vėliava.

„Tie pirmieji du atsisakymai, kuomet aš atsisakiau suteikti pilietybę išimties tvarka, buvo iš dalies pagrįsti ir tuo, kad turėjom precedentą, kuris nepuošė mūsų, bet aš stebiu šitą porą (A. Reed ir Saulių Ambrulevičių – BNS), stebiu jų pasirodymą, stebėjau jų viešą retoriką, ką jie kalba apie Lietuvą, kaip jie priima tą garbę atstovauti Lietuvai ir, be abejo, aš mačiau jų pasirodymą, kuris lėmė medalį“, – kalbėjo G. Nausėda.

Stebiu jų pasirodymą, stebėjau jų viešą retoriką, ką jie kalba apie Lietuvą, kaip jie priima tą garbę atstovauti Lietuvai ir, be abejo, aš mačiau jų pasirodymą, kuris lėmė medalį.

2013 metais tuometinė prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė Lietuvos pilietybę keletą metų to siekusiai čiuožėjai I. Tobias, kad ji su partneriu Deividu Stagniūnu galėtų dalyvauti Sočio olimpinėse žaidynėse. 2014 metais D. Stagniūnui baigus karjerą, skelbta, jog I. Tobias įgijo Izraelio pilietybę, kad galėtų toliau sportuoti.

Prašymą dėl pilietybės suteikimo A. Reed pateikė vasario pradžioje po sėkmingo pasirodymo Europos dailiojo čiuožimo čempionate. Ji prašymą pateikė elektroniniu būdu per Lietuvos migracijos informacinę sistemą MIGRIS.

BNS žiniomis, sportininkė planuoja vasario pabaigoje atvykti į Lietuvą ir pateikti dokumentų originalus.

Kaune sausį sportininkė su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi, atstovaudama Lietuvai, iškovojo bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionato šokių ant ledo rungtyje.

Prezidentas Gitanas Nausėda du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A. Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka, pasak jo, neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

Tačiau sausį prezidentas sakė, kad situacija dėl Lietuvos pilietybės A. Reed suteikimo, šiai iškovojus Lietuvai bronzos medalį, pasikeitė.

Pagal įstatymą, prezidentas gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų valstybei turintiems užsieniečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

Ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma veikla, kuria užsienietis ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos valstybingumo stiprinimo, jos galios ir autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Nebūkit tokie kategoriški. Be abejonės reikia suteikti pilietybę. Vienu lietuviu daugiau. Galės atstovauti Lietuvai žiemos olimpiadoje.

nuomone

nuomone portretas
Nuoseda yra nuoseda,kaip kandis prie situacijos prisitaiko ir sudmaliu yra.

D.

D. portretas
NE. Jokių "nuotaikų" negali būti, kai Lietuvos pilietybe švaistomasi į visas puses. Jei nuo nuotaikos priklauso pilietybė skyrimas ar atėmimas,- tuomet tai labai daug pasako apie mūsų prezidentą... Dar pagalvosiu, ar iš viso verta už jį balsuoti rinkimuose...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių