R. Karbauskis kelia sąlygas formuojamai koalicijai

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis nesutiktų, kad formuojant koaliciją, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis būtų paskirtas į kai kurių ministerijų vadovus. Pasak „valstiečių“ lyderio, jo vadovaujama jėga nesutiktų, jei šis politikas būtų deleguojamas vadovauti Energetikos, Ekonomikos ir inovacijų ar Finansų ministerijoms.

„Nesutiktume, kad jis būtų paskirtas į tas ministerijas, kuriose iš tikro galima padaryti sprendimus, kurie galėtų kenkti Lietuvos ekonomikai, Lietuvos žmonėmis. Manau, kad čia ir yra ta pagrindinė linija, apie ką aš bandau šnekėti“, – Eltai teigė R. Karbauskis.

Visgi politikas teigia asmeniškai nematantis didelės problemos, jei S. Skvernelis taptų Vidaus reikalų ministerijos (VRM) vadovu.

„Juk ką jis VRM galėtų padaryti tokio, kas galėtų pakenkti valstybei. O jis kompetencijomis tikrai daugiau niekur netinka, tik VRM arba būti premjeru“, – savo įžvalgomis dalinosi „valstiečių“ lyderis, anksčiau pareiškęs, kad LVŽS raudonoji linija apskritai yra S. Skvernelio buvimas Vyriausybėje.

„Bet aš labai sunkiai įsivaizduoju, kad prie jo ambicijų, prie jo generolščiko požiūrio į viską, kad jis sėdės ne prie pagrindinės kėdės“, – taip pat pažymėjo R. Karbauskis.

Politikas teigia, kad jam netrukdytų ir tai, jei S. Skvernelis būtų paskirtas į kokias nors pareigas Seime.

„Mums netrukdo jo darbas Seime jokiame statuse“, – patikino jis.

Visgi LVŽS lyderis patikino, kad su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lydere V. Blinkevičiūte kol kas yra kalbama tik apie koaliciją, sudarytą iš LSDP, LVŽS ir demokratų. Todėl politikas viliasi, kad S. Skvernelis šiai koalicijai ryšis.

„Mes perlipome per didesnę ambiciją nei jie turi perlipti. Ne mes juos išdavėme, o jie mus išdavė“, – sakė R. Karbauskis.

Mums netrukdo jo darbas Seime jokiame statuse.

R. Karbauskis neatmeta, kad S. Skvernelis koalicijos su jo vadovaujama jėga nelabai nori ir dėl LVŽS keliamų skaidrumo standartų.

„Korupcijos prasme mes esame beveik šventieji. Mes nei „čekučių“ skandale, nei kokiame nors kitame neskambame“, – tikino LVŽS lyderis.

„Tai jis liberalų nori labiau ir dėl to, nes žino, kaip su mumis sunku skaidrumo prasme. Su mumis neina jokių sandėrių sudarinėti ir jokių užkulisinių žaidimų žaisti“, – akcentavo jis.

ELTA jau anksčiau skelbė, kad buvę bendražygiai R. Karbauskis bei S. Skvernelis brėžia raudonąsias linijas dėl bendro darbo. „Valstiečių“ pirmininkas anksčiau tikino, kad koalicijoje su „Vardan Lietuvos“ būtų tik tuo atveju, jeigu ekspremjero nebūtų Vyriausybėje. Savo ruožtu S. Skvernelis yra teigęs, jog norėtų išvengti koalicijos su „valstiečiais“ – anot jo, bendradarbiauti trukdytų į Seimą nepretenduojantis partijos pirmininkas.

Sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, daugiausia palaikymo daugiamandatėje apygardoje sulaukė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) – 19,36 proc. balsų. Pastaroji politinė jėga jau užsitikrino 18 vietų parlamente. Nuo jų nedaug atsiliko dabartiniai valdantieji konservatoriai, kol kas pelnę 17 mandatų. Tuo metu trečioje vietoje likusi R. Žemaitaičio vedama „Nemuno aušra“ daugiamandatėje apygardoje užsitikrino 14 postų Seime.

„Vardan Lietuvos“ jau iškovojo 8 Seimo nario mandatus, tuo metu LVŽS – 6.

Tiesa, po dviejų savaičių laukia antrasis Seimo rinkimų turas, kuriame bus renkami Seimo nariai vienmandatėse apygardose – 8 jų jau iškovojo mandatus pirmajame rinkimų ture.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karbauskis- protingas politikas

Karbauskis- protingas politikas  portretas
pritariu . Pasitikėti skverneliniais negalima . Policijai tegul vadovauja .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių