S. Skvernelis abejoja, kad G. Landsbergis kandidatuos į eurokomisaro postą

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis mano, kad koalicijos partneriai neparemtų konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio kandidatūros į eurokomisaro postą.

„Kalbant apie Gabrielių Landsbergį, visgi manau kad jam tikrai būtų sudėtinga. Mes matome ir partneriai koalicijos pasakoja, kad jie nesiruošia balsuoti ir palaikyti pagrindinės partijos pirmininko į tokią poziciją, jeigu jis į ją kandidatuotų“,– „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis, atkreipdamas dėmesį, kad konservatorių lyderio kandidatūrą skeptiškai įvertino ir liberalai.

Parlamentaras svarsto, kad G. Landsbergio kandidatūrai gali prieštarauti ir prezidentas Gitanas Nausėda.

„Matyt, ir prezidentas to pačio Gabrieliaus Landsbergio atveju yra nusiteikęs itin skeptiškai. Tai gali būti noras vienas, o galimybės visiškai kitokios“, – sakė jis.

Politikas akcentuoja, kad daug kas priklausys ir nuo to, kada bus tvirtinamas naujas EK pirmininkas. Anot S. Skvernelio, jeigu tai bus daroma rudenį, gali būti, kad savo atstovą į EK turės pateikti jau naujoji valdančioji dauguma.

„Nereikia spirgėti, palaukti naujų rinkimų ir tada turbūt jau bus paprasčiau kalbėti apie naują komisarą“, – sakė jis.

Laisvės partija ir anksčiau yra išreiškusi abejonių dėl G. Landsbergio kandidatūros į Europos Komisijos (EK) narius. Dar praėjusių metų rudenį naujienų portalas delfi.lt rašė apie Laisvės partijos valdybos patvirtintą planą, kuriame aptarti veiksmai tuo atveju, jei koalicijos partneriai tinkamai neparems „laisviečiams“ ypač svarbaus Civilinės sąjungos įstatymo projekto. Dokumente teigiama – jei įstatymo priėmimas patirs nesėkmę, Laisvės partija „gali būti priversta“ blokuoti visus TS-LKD teikiamus kandidatus į EK.

Įtakingas leidinys „Politico“ neseniai paskelbė potencialius kandidatus į naujuosius EK narius, tarp kurių yra minimas ir G. Landsbergis. Nurodoma, jog jis taikytųsi į eurokomisaro portfelį, susijusį su užsienio politikos klausimais.

Viešojoje erdvėje jau anksčiau spekuliuota apie tai, jog G. Landsbergis veikiausiai yra įvardijamas kaip realiausias kandidatas pakeisti šiuo metu kadenciją EK baigiantį komisarą Virginijų Sinkevičių, atsakingą už aplinką ir vandenynus.

Visgi, pats G. Landsbergis konkretaus atsakymo iki šiol nėra pateikęs – pernai lapkritį komentuodamas minėtus gandus ministras nurodė, jog tai jam nėra svarbiausias klausimas.

Eurokomisaro kandidatūrą teikia Vyriausybė, poziciją suderinus su prezidentu ir Seimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimui

Anonimui portretas
Ar neatrodo, kad Jonavos meras pats save pasikišo? Juk niekas jo nevertė apmokėti savo asmeninių pirkinių valdiškais pinigais. Nesuvokiama, kaip žmonės šitaip manipuliuoja.

Rinkėjas

Rinkėjas  portretas
Didesnė nauda būtų jei įsitaisytų ne jievrokomisaru, o pastoviai kuprotam seniui liunzzzzbirbiui galėtų pampersus kaitalioti ir šikną valyti vis didesnė nauda būtų

Tai kad jis ir netinka

Tai kad jis ir netinka portretas
Į tas pareigas.Jau geriau Ingrida.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių