Seimas panaikino A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę

Seimas antradienį panaikino Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nario Andriaus Vyšniausko teisinę neliečiamybę, kad teisėsauga galėtų pareikšti jam įtarimus vadinamojoje čekiukų byloje.

Už tai balsavo 97 parlamentarai, prieš buvo vienas, susilaikiusių nebuvo.

Seimas šį klausimą sprendė gavęs generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimąsi neeilinės sesijos metu.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyta jo laisvė be parlamento sutikimo.

Kad parlamentaro neliečiamybė būtų panaikinta, už tai turi balsuoti ne mažiau kaip pusė visų Seimo narių, tai yra ne mažiau kaip 71.

Kiek anksčiau siūlymui naikinti neliečiamybę vienbalsiai pritarė ir specialiai iš visų frakcijų narių sudaryta tyrimo komisija.

A. Vyšniauskui teisėsauga nori pateikti įtarimus dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo einant Marijampolės savivaldybės tarybos nario pareigas bei siekiant gauti kompensaciją už patirtas išlaidas.

Prokuratūros teigimu, parlamentarui galėjo būti neteisėtai išmokėta 2,1 tūkst. eurų.

Marijampolės savivaldybės duomenimis, politikas, 2019–2020 metais eidamas Marijampolės tarybos nario pareigas, iš viso panaudojo 5120 eurų jo veiklai skirtų lėšų.

Jau anksčiau A. Vyšniauskas sustabdė narystę TS-LKD, pasitraukė iš frakcijos seniūno pareigų bei Teisės ir teisėtvarkos komiteto.

Seimui antradienį pritarus pakeitimams A. Vyšniauskas darbą tęs Socialinių reikalų ir darbo komitete.

Politikas 11 numeriu buvo įrašytas TS-LKD daugiamandatės apygardos kandidatų į Seimą sąraše, tačiau rinkimų štabas jį nusprendė išbraukti. A. Vyšniausko kandidatūra toliau keliama Marijampolės vienmandatėje apygardoje.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

A. Vyšniauskas: stebina prokuratūros tyrimo procesas, jo laikas ir sparta

Seimui panaikinus konservatorių frakcijos nario A. Vyšniausko teisinę neliečiamybę, šis sako esantis nustebęs dėl prokuratūros atliekamo tyrimo proceso laiko ir spartos.

„Kas mane stebina? Mane stebina procesas, kaip ir sakė prokurorė: liepos 26 dieną staiga byla yra formaliai pradedama, po keturių darbo dienų ji yra Seime“, – žurnalistams kalbėjo politikas.

„Visi žinome, kad tai yra savaitė, kada kandidatus dar galima patraukti iš rinkimų, kitas dalykas – ta pati sparta. Aš manau, kad jeigu prokurorai būtų – kaip ir daugeliu kitų atvejų – mane pasikvietė į paprastą apklausą, mes būtume išsiaiškinę daugelį dalykų ir visokių detalių būtų likę mažiau“, – pridūrė jis.

A. Vyšniauskas svarstė, jog galimai prokuratūra nenorėjo to daryti, nes tokiu atveju jis būtų galėjęs gintis.

Politikas taip pat pabrėžė nekomentuosiantis jokių detalių ar bylos epizodų, nes nėra susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

„Didžiausia reputacinė žala, kad šitas procesas, man atrodo, nėra iki galo toks, koks jisai turėtų būti“, – kalbėjo jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

irgi mat veikėjas

irgi mat veikėjas portretas
taigi, reikia ''pralošti" 40 milijonų, tada visi "procesai" vyksta sklandžiai ir ramiai, o dėl 5120 eurų gėdą partijai daro :) vienu žodžiu, nemoki, tai ir neimk :)

KOKIOS

KOKIOS  portretas
dar gali būti neliečiamybės???? TIK komunistai turėtdavo neliečiamybę. Sovietų laikai grįžo?

Rinkejas nuo 1992 metu

Rinkejas nuo 1992 metu portretas
Palinkekim išminties partijai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių