Seimas linkęs įteisinti jaunimo darbuotojo profesiją

Seimas linkęs pritarti parlamento pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen iniciatyvai oficialiai įteisinti šiuo metu įstatymu nereglamentuotą jaunimo darbuotojų profesiją.

Antradienį tai numatančios Jaunimo politikos pagrindų įstatymo pataisos sulaukė Seimo pritarimo po svarstymo. Projektą palaikė 108 Seimo nariai, prieš nebuvo, 4 parlamentarai susilaikė. Tam, kad įstatymo pataisos būtų priimtos, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Šiuo metu jaunimo darbuotojui keliami reikalavimai yra reguliuojami ministro įsakymu. Priėmus įstatymo pakeitimus, jaunimo darbuotojo profesija atsirastų oficialiai.

Įstatymo pataisomis planuojama reglamentuoti jaunimo darbuotojų sertifikavimą, šiai profesijai keliamus reikalavimus. Į šias pareigas galėtų pretenduoti darbuotojas, kuris turi aukštąjį išsilavinimą, yra baigęs socialinio darbo, socialinio pedagogo, psichologijos, ugdymo ar kitų krypčių studijas ir yra nepriekaištingos reputacijos.

Jaunimo ir su jaunimu dirbančios organizacijos privalės užtikrinti, kad į jaunimo darbuotojų pareigas būtų priimti ir jas eitų tik nepriekaištingos reputacijos asmenys. Beje, nepriekaištingos reputacijos reikalavimų neatitiktų piktnaudžiaujantys alkoholiu, psichotropinėmis, narkotinėmis ar kitomis psichiką veikiančiomis medžiagomis.

Įstatymo projektas numato, kad atvirąjį, mobilųjį darbą su jaunimu, darbą su jaunimu gatvėje, jaunimo praktinių įgūdžių ugdymą turės teisę vykdyti tik jaunimo darbuotojai. Darbo su jaunimu formų turinį ir tvarką nustatys socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, šiuo metu su jaunimu dirba apie 300 darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių