V. Blinkevičiūtė: M. Sinkevičiaus įtraukimas į rinkimų sąrašą yra partijos valia

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė sako, kad įrašyti nepalankų teismo sprendimą išgirdusį Jonavos merą Mindaugą Sinkevičių į Seimo rinkimų sąrašą buvo partijos valia.

Po teismo sprendimo V. Blinkevičiūtė gegužės pabaigoje teigė, kad M. Sinkevičiaus dalyvavimas Seimo rinkimuose LSDP sąraše yra neįmanomas.

Dabar socialdemokratų lyderė sako, kad tai nereiškia, kad partiečiai nepaklūsta jos valiai.

„Mūsų socialdemokratų partiją nėra, nebuvo ir, tikiuosi, niekada nebus vieno asmens partija. Tame yra mūsų socialdemokratų stiprybė, kada partijos pirmininkė girdi ir įsiklauso į partiečių nuomonę, čia yra jėga, stiprybė, čia nėra diktatūros ir jos nebus, kol būsiu partijos pirmininkė.“, – šeštadienį Šventojoje susirinkusiems žurnalistams sakė V. Blinkevičiūtė.

Tokia partijos valia ir aš kaip partijos pirmininkė ją vykdau.

„Tokia partijos valia ir aš kaip partijos pirmininkė ją vykdau“, – pridūrė ji.

M. Sinkevičius LSDP rinkimų į Seimą sąraše įrašytas paskutinėje – 141 vietoje. Pirminiame partijos sąraše, kuriame partijos narius reitingavo LSDP skyriai, Jonavos meras sulaukė daugiausiai partijos kolegų palaikymo.

„Partijos konferencija priėmė tokį sprendimą, įvertinusi partijos reitingavimą, kur Mindaugas buvo išreitinguotas į pirmą vietą, dabar jis – paskutinėje vietoje“, – kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

Jos teigimu, toks sprendimas priimtas įvertinus partijos prezidiumo ir konferencijos palaikymą M. Sinkevičiui.

„Mindaugas yra nenuteistas, nenuteistas žmogus turi teisę dalyvauti ir būti mūsų partijos sąraše“, – teigė socialdemokratų lyderė.

Teismas M. Sinkevičių gegužę pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo, jam taip pat skirta bauda ir draudimas daugiau nei trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru. Šis sprendimas dar nėra galutinis, M. Sinkevičius jį apskundė apeliacinės instancijos teismui.

M. Sinkevičius anksčiau yra teigęs, kad nenori rinkimuose į parlamentą dalyvauti būdamas „dviprasmiškoje situacijoje“ su teisėsauga.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

Partijų reitinguose LSDP užima pirmą vietą ir yra laikoma favorite laimėti rinkimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Štai

Štai  portretas
Ir socbebrė,apsišiksim bet nepasiduosim.

Visu gražiu veideliu-

Visu gražiu veideliu- portretas
partijos valia palaikome sistemines urkas.Palaikyti tokią partiją gali tik visiški idiotai .

Beretė

Beretė portretas
Reiškia šita partija palaiko sistemiškai vagiančius. Klaida gali būti 1 neapsižiūrėjimas, bet čia 16, o ko dar nematome. Pradžioje nuo mažų sumų, paskui jau milijonai. Ei alio į seimą renkami, ne į kalėjimą, ar nesuprantate, kur kandidatuojate? Juk nustatytas sukčiavimas, tai koks nekaltas? Dokumentai yra. Visi vagys, pedo, ir kitokio plauko veikėjai tik į seimą. Tegyvuoja teisingumas!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių