V. Landsbergio pastabos TS-LKD rinkimų programai: ragino nepamiršti koalicijos partnerių

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai tvirtinant trumpąją rinkimų programą, partijos garbės pirmininkas, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis ragino konservatorius nepamiršti, jog pastarosios kadencijos darbai buvo atlikti kartu su valdančiosios koalicijos partnerių parama.

„Pasižiūrėjus į dokumentų projektus, matau vieną vietą, kurią reiktų šiek tiek papildyti arba paryškinti. Te nebus tai priimta kaip senio kritika ir puolimas. Aš paprastai galvoju, kaip dar pagerinti tai, kas yra nebloga“, – ketvirtadienio vakarą TS-LKD taryboje kalbėjo V. Landsbergis.

„Šiuo atveju, kai matau tuos dokumentus ir šitą manifestą, (…) man patiktų, jeigu ten būtų vienas akcentas ir viena pastaba matoma. Mes kalbame apie savo darbus – tai yra suprantama, čia mūsų renginys. Bet mes kalbame apie Lietuvos padėtį, apie tikrai didelius Lietuvos pasiekimus. Kadangi esame valdančioji partija, truputį užmirštame, kad mes nesame vieninteliai. Ir kadangi čia yra gana jautri vieta – ir teisingumo požiūriu, ir diplomatijos požiūriu – man patiktų, jeigu būtų kokie nors tokie momentai tame projekte. „Įveikėme daug iššūkių“ ir taip toliau – taip, įveikėme, bet įveikėme kartu su valdančiosios koalicijos partneriais. Tai tikrai nepakenktų, o apsaugotų nuo visokių erzinimų ir kurstymų“, – kalbėjo konservatorių garbės pirmininkas.

V. Landsbergis svarstė, jog programoje, tarp pristatomų atliktų darbų, galėtų atsirasti pasiekimai dėl valdančiosios koalicijos išsaugojimo.

„Dalyvavome sukuriant ir išsaugojant naują, teisingesnę valdančiąją koaliciją. Tai čia tikrai yra didelis dalykas, kad ne vieni mes tą padarėme, bet kartu su partneriais. O su partneriais visada reikia dirbti“, – sakė jis.

„Ką nuveikėme – sakome labai svarbius dalykus. Bet, vis dėlto, tartum mes vieni buvome – valdančioji partija kaip senais, gerais laikais ir viską vieni padarėme. Čia būtų korektiška ir kolegiška nepamiršti ir mūsų partnerių“, – tęsė V. Landsbergis.

Visgi, pažymėjo TS-LKD garbės pirmininkas, ar programa šiais aspektais bus keičiama, yra partijos vadovybės sprendimas.

„Žinoma, mes galėtume sau prisirašyti – ar to reikia, ar ne, čia jums visiems pagalvoti. Ir redaktoriams, ir vadams“, – teigė V. Landsbergis.

ELTA primena, kad ketvirtadienį posėdžiavusi TS-LKD taryba patvirtino trumpąją rinkimų programą „Ginti ir auginti“ bei pradėjo diskusijas dėl programinio manifesto.

Ketvirtadienio susitikime taip pat patvirtintas kandidatų į Seimą sąrašas – paaiškėjo, jog jo lyderė bus premjerė Ingrida Šimonytė. Ji partiją vedė į parlamentą ir 2020 m. Seimo rinkimuose.

Kandidatų sąrašo dešimtuke – antruoju numeriu įrašytas partijos lyderis Gabrielius Landsbergis, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė, finansų ministrė Gintarė Skaistė, vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Paulė Kuzmickienė, Europos reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis, Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha ....konservatdegeneratu partneriai ;-iskrypeliai ,

cha ....konservatdegeneratu partneriai ;-iskrypeliai ,  portretas
KGB uzslaptinti stukaciai, pedofilai, narkomanai , ir korumpuoti valdziasnukiai Tautos ir valstybes padugnes , ir prostitutes, isverstaskuriai jankiu subinlaiziai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių