24,5 tūkst. stojančiųjų pateikė priėmimo į aukštąsias mokyklas prašymus

  • Teksto dydis:

Trečiadienį pasibaigus pagrindinio priėmimo į aukštąsias mokyklas prašymų teikimo etapui, šalies universitetai ir kolegijos sulaukė iš viso 24,5 tūkst. stojančiųjų paraiškų, praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM).

Pasak Švietimo, mokslo ir sporto viceministro Justo Nugaro, nors šiemetiniai abiturientai turi atitikti vienodus reikalavimus ir į valstybės finansuojamas, ir nefinansuojamas studijų vietas, jų pasiruošimas studijoms gerėja.

„Matome puikias tendencijas, kad stojantieji į aukštąsias mokyklas ateis su didesniu žinių bagažu – šiemet jaunuolių, tenkinančių reikalavimus į valstybės finansuojamas studijų vietas, yra pusantro trūkstančio daugiau nei pernai“, – sako švietimo, mokslo ir sporto viceministras Justas Nugaras.

ŠMSM duomenimis, stojančiųjų, atitinkančių reikalavimus į valstybės finansuojamas vietas, šiemet yra beveik 17 tūkst. Iš jų 10,7 tūkst. yra šių metų abiturientai (2023 m. – 9,9 tūkst.).

Stojantieji į universitetus pateikė daugiau priėmimo į inžinerijos mokslų studijas prašymų. Tokias studijas šiemet rinkosi apie 10 proc. stojančiųjų – 1 proc. daugiau nei pernai.

Populiariausiomis studijų kryptimis universitetuose išlieka socialiniai mokslai, verslo ir viešoji vadyba, sveikatos mokslai. Būsimi universitetų studentai daugiausia rinkosi medicinos, psichologijos, teisės, tarptautinio verslo studijų programas.

Kolegijų sektoriuje dominavusią verslo ir viešosios vadybos studijų kryptį aplenkė sveikatos mokslų kryptis – ją šiemet rinkosi beveik 24 proc. stojančiųjų į kolegijas. Trečioje vietoje – inžinerijos mokslai, ketvirtoje – ugdymo mokslai.

Tarp stojančiųjų į kolegijas populiariausios studijų programos – ikimokyklinis ir priešmokyklinis ugdymas bei vaikystės pedagogika, bendrosios praktikos slauga.

ŠMSM primena, kad stojantieji, prašymus pateikę pagrindinio priėmimo į aukštąsias mokyklas metu, kvietimų studijuoti sulauks iki liepos 31 d. 12 val. Sutarčių su pakviestaisiais sudarymas elektroniniu būdu vyks nuo liepos 31 d. 15 val. iki rugpjūčio 2 d. 16 val., o gyvai aukštosiose mokyklose – rugpjūčio 1–2 d. iki 16 val.

Papildomo priėmimo pirmasis etapas vyks rugpjūčio 5–8 d., o antrasis etapas – rugpjūčio 19–22 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

is 24, 5 tukst pateikusiu pareiskimus y aukstasias

is 24, 5 tukst pateikusiu pareiskimus y aukstasias  portretas
mokyklas busimu studentu , tik 4, 5 tuks.... lietuviai --visi likusieji banderos ,bulbasai ir visas kitas suveztas slamstas iskrapstytas is konteineriu visose pasaulio skylese , kuriuos islaikys lietuvos mokesciu moketojai is savo kisenes [ isskyrus lietuviu studentus --sie tures issiaikyt is savo kisenes]
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių