Alytuje atidarytas psichikos dienos centras

Alytuje atidarytas psichikos dienos centras, kuriame nemokamos paslaugos bus teikiamos ne tik miesto, bet ir Alytaus bei Lazdijų rajono gyventojams, sergantiems psichikos ligomis ar turintiems elgesio sutrikimų.

Naujame Alytaus psichikos dienos centre dirbs dešimt specialistų. Kasdien jie priims 20 ir daugiau lankytojų. Dešimt pacientų mėnesį vienu metu galės būti gydomi stacionariai. Paslaugas apmokės Teritorinė ligonių kasa.

Naujojo centro paslaugomis kol kas naudosis Alytaus miesto bei Alytaus ir Lazdijų rajonų gyventojai. Ateityje planuojama paslaugas teikti ir Varėnos rajono žmonėms.

Į Alytaus psichikos dienos centrą sergantieji atvyks ryte, o vakare grįš namo. Taip jiems bus suteikiama galimybė sveikti neatitrūkstant nuo įprastos aplinkos, kartu taip palengvinama globojančių šeimos narių kasdienybė.

„Tai nebus  gydymas vien vaistais, psichotermoterapija. Mums svarbiausia – psichosocialinė reabilitacija. T. y. dailės, muzikos, darbo terapija“, – pasakojo Psichikos dienos centro vedėja Rasa Ulinauskienė.

Pasak specialistų, ypač pastaraisiais metais daugėja sergančiųjų depresija. Tam įtakos turi ilgalaikis nedarbas, išgyvenimai dėl mažų pajamų, patirtos traumos. Todėl Lietuvoje už Europos Sąjungos lėšas bus įsteigta 20 psichikos dienos centrų, nors psichologų šalyje ir trūksta.

„Ministerija neapsisprendžia dėl psichologų veiklos praktikos įstatymo. Ši darbo sritis nėra reglamentuota. Norėtųsi procesus paspartinti – esame Seime pasiryžę tą įstatymą priimti kuo greičiau“, – komentavo Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Dangutė Mikutienė.

Pasak D. Mikutienės, šalyje trūksta ir vaikų krizių centrų, tačiau kol kas tai – ateities klausimas.


Šiame straipsnyje: Alytuspsichikos dienos centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
o ar yra galimybe ten patalpinti ar paslaugyti asmeni, kuriam is tikro reikia pagalbos, bet jis savanoriskai ten niekada nesikreips.? Gal galima jam kaip nors padeti? Jeigu - taip, tai adresas : Apyniu -6,Alytus. Nuosirdziai noreciau,kad jus jam padetumet.As per toli, kad ji isgelbeciau. Tik be jokios prievartos ar smurto...Tiesiog reikia padeti zmogui...Ir sugrazinti ji i gyvenima...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių