Ar galima miškuose važinėti keturračiais?

Lankymasis Lietuvos miškuose yra laisvas, todėl lankytis miške ir tuo pačiu važinėti jo keliais teisę turi visi. Vis dėlto yra atvejų, kai pastebėjus motorinę transporto piemonę miške reikėtų kreiptis į pareigūnus, teigia Aplinkos ministerijos miškų departamento direktorius Nerijus Kupstaitis.

LRT RADIJO klausytojas domisi transporto priemonių judėjimu miškuose. „Ar kaip nors ribojamas važinėjimas motociklais ir keturračiais miškuose? Man atrodo, kad šios transporto priemonės ne tik gali būti žalingos gamtai, bet ir kelia didelį triukšmą“, – piktinasi jis.

Anot Aplinkos ministerijos atstovo, važinėjimas miško keliais transporto priemonėmis yra leidžiamas, nepriklausomai nuo to, ar ta transporto priemonė yra lengvasis automobilis, ar keturratis. Tačiau, anot jo, yra ir tam tikrų išimčių.

„Visai kas kita, kai piktybiškai keturračiais ar motociklais važinėjama ne miško keliais ir yra gadinama miško paklotė ar šlaitai. Tokiais atvejais reikėtų kreiptis į miškų pareigūnus ir policiją.

Be policijos pagalbos nei keturračio, nei motociklo sustabdyti dažniausiai nepavyksta. Tad pamačius tokį atvejį reikėtų elgtis pilietiškai ir paskambinti bendruoju pagalbos telefonu, tuomet informacija bus perduota atitinkamoms tarnyboms“, – aiškina specialistas.

N. Kupstaičio teigimu, dažnai keturračiai ir motociklai kelia didesnį triukšmą nei lengvieji automobiliai, tačiau jei transporto priemonė yra techniškai tvarkinga ir važinėja keliais, jokių taisyklių nepažeidžia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tarchunas

Tarchunas portretas
Kazkokiam lopeliui turbut atsibodo kad po jo langais zvimbia nuomoti keturaciai. Tai tegul bbc uzsidares langines o ne klausosi kaip zvimbia , nes tuoj ir i jo kiema ileksim pasirausim kaip kurmiiai ir dingsim greitai

pieva

pieva portretas
Pirmiausia pažiurekite kaip zmones miskuose siukslina ir kokie gali but zalingi gamtai. su keturraciu dazniausiai pravaziuoja ir pravaziuoja nei tarsos nei ka... apie miskovezius nekalbama ten isviso baisu kas lieka is gamtos

Čiubaka

Čiubaka portretas
klausytojas - gaidys. Prie ko čia mocai? Kiba miškavežiai mažiau išdarko miško paklodę?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių