Brangiausiu istorijoje vadinamas tankų pirkimas apaugo neaiškumais: ministras per daug kalba?

  • Teksto dydis:

Brangiausiu Lietuvos istorijoje vadinamas tankų pirkimas jau apaugo neaiškumais, praneša LNK.

„Mes pasirašysime ketinimo protokolą su Vokietijos gamintojais“, – kalbėjo krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Dabar prezidentūra sako, kad ketinimų protokolu dėl nieko neįsipareigojama, tiesiog galima gauti daugiau duomenų. Lietuva tankus dar renkasi. Bet kariuomenė jau įvertino ir pasirinko, sako Krašto apsaugos ministras. Tinkamiausiais pripažinti vokiški „leopardai“.

Anot A. Anušausko, kariuomenė taip pat svarstė korėjiečių, amerikiečių tankus.

„Tai reiškia, kad mes juos įvertinome. Tankai geri, vieni pigesni, kiti – brangesni. Tiesiog eksploatacinės išlaidos ir kitos savybės nulėmė tokį pasirinkimą“, – teigė A. Anušauskas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Prezidentūros manymu buvo nuspręsta tęsti tankų atranką.

„Valstybės gynimo tarybos nariai paprašė kariuomenės ir Krašto apsaugos ministerijos papildomai pateikti ekonominį, pramoninį, finansinį alternatyvų vertinimą“, – teigė prezidento patarėjas Kęstutis Budrys.

Liberalas Raimundas Lopata iškėlė klausimą, kokiais argumentais yra pasirinkti vokiški tankai, ar tai nėra susiję su Vokietijos pažadėta brigada, ar nėra susitarimo su vokiečiais, kad mainais už brigadą Lietuva pirks jų tankus?

„Tada galima pasakyti apie kiekvieną valstybę, kur yra Vokietijos tankai naudojami. Vokietijos tankai naudojami didžiojoje Europos šalių dalyje“, – teigė A. Anušauskas.

Lietuvai reikės apie pusšimčio tankų. Tai gali būti brangiausias pirkinys ne tik kariuomenės, bet ir visos Lietuvos istorijoje. Dabar numatoma kaina – 2 mlrd. eurų.

Per anksti parodžius, kad domina konkretus modelis, gali silpnėti derybinė galia įsigyti pigiau. Daliai Seimo narių kyla klausimas, ar ministras A. Anušauskas neatskleidžia per daug jautrios informacijos.

„Laikas prafiltruoti jo pasisakymus, ar jis neperžengia ribos. Jis tikrai išleidžia per daug slaptos informacijos į viešą erdvę“, – teigė seimo narys Dainius Gaižauskas.

Laikas prafiltruoti jo pasisakymus, ar jis neperžengia ribos.

„Galiu dar kartą pakartoti. Jokios žvalgybinės informacijos niekada nebuvo“, – atkirto A. Anušauskas.

Prieš kelis mėnesius ministras viename interviu sakė, kad „Facebook“ paskyroje skelbdamas karo apžvalgas panaudoja ir jam kaip ministrui teikiamą ne viešą, žvalgybinę informaciją.

„Facebook“ paskyroje aktyvus A. Anušauskas dabar yra vienas populiariausių Lietuvos politikų, nors ir kritikuojamas, kad Lietuvai svarbiais klausimais nesitaria ir nesiderina.

„Šis ministras ir iki šiol nesilanko komitete“, – teigė D. Gaižauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jei

Jei portretas
Jei nauseda toks vyr pajegu vadas kaip paklusnus globalistu tarnas tai lietuvai karo atveju kapiets istorija kartojasi ginklai nuoirkti mokesciu moketiju punigais atiteks rusams kaip atiteko smetonines armijos ginklai o vyr vadas pabeges i uzsieni net nemokedamas uztaisyti sautovo vadovaus is ten o paprastiem zmonem zutbutine kova arba vergo panciai

Geras

Geras portretas
Vokieciu tankai ir bokseriai gaminami is kinietisku detaliu o lietuva susipyko su kinija kinieciai neduos detaliu vokieciams kurie gsmins lietuvai stai kodel stringa bokseriu ir kitu uzsakymu vykdymas nesvaikit apie tuos tankus

...

... portretas
Pensininku kaina bus perkama. Va del tokiu svaistymu bus naikinamos neigalumo vertinimo komisijos, kad atsikratyti ligoniais ir nemoketi jiems ismoku, o sutaupytus pinigus sukis i jankiu paligono kariuomene ant tanku kazkokiu kuriu gal karta prireiks per 100 metu. Visus pensininku saskaita sitie zaislai bus perkami. Nesitikekit iriu pensiju nes valstybes pinigai bus kariuomenei.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių