Buvusioje Kunigiškių vaikų stovykloje – centras gabiems vaikams

Buvusi vaikų vasaros stovykla Kunigiškėse, prie Palangos, po maždaug pusantrų metų turėtų tapti gabių šalies vaikų ir jų mokytojų edukacijos centru. 2,46 mln. eurų vertės stovyklos rekonstrukcijos darbus atliks Vilniaus bendrovė „HSC Baltic“.

Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos, kuriai priklauso 3,1 tūkst. kvadratinių metrų ploto poilsio namų kompleksas, direktorius Romualdas Kondrotas sako, kad į centrą galės atvykti ne tik menui, bet ir tiksliesiems ar gamtos mokslams gabūs vaikai iš visos Lietuvos. 

„Bus skirtas itin gabiems vaikams, besiruošiantiems visokioms olimpiadoms, konkursams festivaliams, ir mokytojams, kurie dirba su tokiais vaikais. Kad būtų ryšys tarp gabių vaikų su tiksliukais, gamtamoksliukais, kad jie turėtų galimybę dar plačiau atsiskleisti“, – BNS sakė R. Kondrotas. 

Jo teigimu, vaikai į centrą galės atvykti vasarą arba per kitas moksleivių atostogas. Pasak jo, toks centras bus paskata ir regionų vaikams.

„Centras galės veikti ir visus metus. Galės atvykti iki 150 vaikų “, – aiškino R. Kondrotas.

Centre numatoma įrengti studijas, 300 vietų koncertų salę, erdves plenerams, dailės, muzikos užsiėmimams bei renginiams. Lauko erdvė taip pat bus išnaudota kūrybinei veiklai.

„HSC Baltic“ Projektų valdymo skyriaus vadovas Saulius Aužbikavičius BNS sakė, kad jei žiema bus palanki, darbai vyks greičiau nei planuojama. 

„Statybvietę jau esame perėmę, darome darbo projektą, artimiausiu pradėsime – maždaug po mėnesio pasimatys pirmieji technikos pėdsakai. Šiemet visi darbai bus po žeme, infrastruktūrą reikia sutvarkyti, jei oras labai geras bus, tada (...) galėsime viduje dirbti“, – aiškino „HSC Baltic“ atstovas.

Kunigiškių vaikų stovyklą M. K. Čiurlionio menų mokyklai Švietimo ir mokslo ministerija perdavė 2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių