Dvi dešimtys vaikų iš Ukrainos stovyklauja Lietuvoje

Per 20 ukrainiečių vaikų dvi savaites poilsiaus mūsų šalyje. Pirmadienį jie įsikūrė jaunųjų šaulių stovykloje netoli Tauragės.

Vos autobusas įvažiavo į stovyklos teritoriją Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų padalinio mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ kunigaikščio Vaidoto pėstininkų batalione, vaikai  pasklido po stovyklą. Juos atlydėjusi Maidano aktyvistė sako, kad Lietuvos šaulių kvietimu stovyklauti atvyko Ukrainos karių, pasieniečių ir Krymo totorių vaikai.

„Mums pas jus patiko, labai gerai visus priėmė, ačiū, mes nesitikėjome, kad taip bus. Vilnius – nuostabus miestas. Mums kaip tik to ir trūko, nes daugelis vaikų nuolat kalba apie karą, nuolat laukia žinių iš savo tėvų“, – teigia Maidano savanorė Oksana Zacharčiuk.

Po sočių pietų kartu su čia stovyklaujančiais Tauragės šauliukais svečiai buvo apgyvendinti jiems skirtuose kambariuose. Giedrą stovyklautojų nuotaiką aptemdė priminimas apie namus ir ten, karo veiksmų zonoje, pasilikusias šeimas.

„Baisu – tėtis išėjo kariauti, ir jokių žinių iš jo nesulaukėme, aplink šaudo. Jo nebuvo 4 mėnesius, teko išgyventi daug  moralinių ir dvasinių kančių .Vėliau tėtis grįžo gyvas, bet sužeistas. Buvo labai baisu, bet smagu jį pamatyti“, – nesenų įvykių prisiminimais dalijasi stovyklautoja Anastasija Kaševska.

„Mūsų tėtį pašaukė į kariuomenę. Šeima gyvena Žitomire, pas mus karo veiksmai nevyksta, jie vyksta Luhanske, Doniecke, Kryme. Tėtis apie karą nieko nepasakoja, tik sakė, kad rusai juos apšaudė „Grad“ sistemos raketomis, jis nenori mums nieko pasakoti. Mes su mama labai dėl jo

Išgyvename“, – sako kitas svečias  Saša Žukovskij.

„Mes iš Krymo išvažiavome tuoj po referendumo gegužę, nes mano tėtis yra Krymo totorių bendruomenės veikėjas. Jis sulaukė grasinimų, į jį kėsinosi, tėtis išvyko, o paskui ir mus išsivežė į Lvovą“, – savo patirtį pasakoja į Lietuvą atvykusi Medine Platifova.

Stovyklą vaikams surengę šauliai pasirūpino, kad karo siaubą išgyvenusiems vaikams nieko netrūktų.

„Prisideda ir patys šauliai. Surinkome nemažą  dalį pinigų, tai išėjo ekskursijoms, maitinimui“, – teigia šaulys, grupės „Už demokratiją.Ukraina“ narys Haroldas Daublys.

Ukrainiečių karių vaikai stovyklaus visą savaitę, o paskui lankysis Klaipėdos jūrų muziejuje, Palangoje, Plungės rajone Šaltojo karo muziejuje, Kryžių kalne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ka mes priimame tegul priima vaikus kurie be tevu liko ka kalbeti musu vaikams nieko priimame turtingu tevu vaikus valio musu valdziai lietuvos pasirodymas

Rustem Ablatif

Rustem Ablatif portretas
Excuse me but surname of my girlie is Ablyatifova. Medine Ablyatifova. Her father Rustem Ablyatifov

tam galėtume priimti

tam galėtume priimti portretas
aha,savus išstumiam į vakarus.atimam žemes iš tikrųjų savininkų.bet va.svetimus-ant rankų gatavi nešiot?Keista ...paskui atsilygins....keista...o gal ir neatsilygins...Esu turėjęs reikalų ir su ukrainiečiais ir su rusais.na.apie atsilyginimą geriau neprasidėk su ukrainiečiu...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių