Gynybos resursų agentūroje įkurtas karinei pramonei skirtas departamentas

  • Teksto dydis:

Gynybos resursų agentūroje įsteigtas naujas Gynybos pramonės politikos ir inovacijų departamentas, skirtas bendradarbiauti su verslu.

„Gynybos pramonė turi tapti nepamainoma mūsų krašto gynybos dalimi, o naujai steigiamas departamentas ją sustiprins. Galėsime efektyviau vystyti dialogą su Lietuvos gamintojais, technologijų kūrėjais ir jų vystytojais, gaminant būtiniausią karinę įrangą šalies viduje“, – sakė Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Anot ministerijos, naująjį departamentą sudaro trys skyriai: Mokslo ir inovacijų, Pramoninio bendradarbiavimo politikos bei Testavimo ir bandymų.

„Nors Gynybos resursų agentūra šiomis trimis kryptimis dirbo ir anksčiau, tačiau nuo liepos mėnesio tam suteikta konkreti formali pradžia, politinė, administracinė parama ir su tuo susiję nauji lūkesčiai“, – teigiama pranešime.

Gynybos resursų agentūra yra atsakinga už krašto apsaugos sistemos viešųjų pirkimų organizavimą bei jiems skiriamų lėšų efektyvų naudojimą. Agentūros žinioje – visos krašto apsaugos sistemos pirkimų planavimas, rinkos analizė, ji taip pat atsakinga už pirkimų proceso skaidrumą ir sutarties įgyvendinimo kontrolę.

Centralizuojant krašto apsaugos sistemos pirkimus siekiama užtikrinti, kad visi pirkimai būtų pagrįsti ilgalaikiu Lietuvos kariuomenės planavimu bei prioritetais, supaprastėtų jų valdymas ir procedūros, būtų užtikrintas skaidrumas bei konkrečios atsakomybės.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gynybos resursų agentūroje įkurtas partijos remimui skirtas departamentas...

Anonimas

Anonimas portretas
lyg dar mazai siltu vietu svogeriams
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių