J. Ohmanas situacija dėl „Contribee“ skandalo nusivylęs, „Blue/Yellow“ iš platformos dar nesitrauks

  • Teksto dydis:

Nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ bendraįkūrėjas Jonas Ohmanas sako, kad situacija, kuomet buvęs „Contribee“ bendrovės direktorius Gediminas Ratkevičius iš „Blue/Yellow“ sąskaitos galimai pasisavino daugiau nei 130 tūkst. eurų, jį labai stipriai nuvylė.

„Situacija labai nuvylė, labai suerzino ir toliau erzina“, – LRT radijui kalbėjo J. Ohmanas.

Pirmadienį tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paskelbė, kad vienas iš „Contribee“ akcininkų ir tuometinis direktorius Gediminas Ratkevičius iš „Blue / Yellow“ paskyros „Contribee“ platformoje į savo sąskaitą asmeninėms reikmėms buvo persivedęs 130 tūkst. eurų. Šiuo metu lėšos „Blue/Yellow“ yra grąžintos, rašoma lrt.lt portale.

J. Ohmano teigimu, nors situacija ir nuvilianti, iš „Contribee“ platformos „Blue/Yellow“ kol kas nesitrauks.

„Žala didelė padaryta, ir pasitikėjimui apskritai visoms paramos organizacijoms. Mes kol kas ten („Contribee“ – ELTA) pasiliekame, čia ilga istorija ir itin kompleksiškas reikalas“, – kalbėjo J. Ohmanas.

Tuo metu „Blue/Yellow“ atstovas spaudai Karolis Žukauskas pirmadienį lrt.lt teigė, kad organizacija šiuo metu stebi Prokuratūros atliekamą tyrimą ir nuo jo priklausys, ar „Blue/Yellow“ paliks „Contribee“ kanalą.

Prokuratūrai vykdant su sutelktinio finansavimo platforma „Contribee“ susijusį tyrimą, generalinė prokurorė Nida Grunskienė antradienį žurnalistams Seime taip pat sakė, kad įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

Pirmadienį tinklaraštininkas Skirmantas Malinauskas paskelbė, kad buvęs bendrovės direktorius Gediminas Ratkevičius iš platforma besinaudojančios nevyriausybinės organizacijos „Blue/Yellow“ sąskaitos pasisavino daugiau nei 130 tūkst. eurų.

Kaip nurodė pati organizacija, tam tikros sumos trūkumas sąskaitoje metų pradžioje pastebėtas buvo, tačiau, pasikreipus į „Contribee“, lėšos buvo sugrąžintos, tad organizacija nuostolių nepatyrė.

Kaip skelbė naujienų portalas „Delfi“, įmonės direktorius Adrijus Jakučionis platforma besinaudojančius kūrėjus laišku informavimo apie buvusio vadovo Gedimino Ratkevičiaus atleidimo aplinkybes. Teigta, kad vienas „Contribee“ akcininkų buvo atleistas iš pareigų, nes su įmone sudarė paskolos sutartį.

Pats G. Ratkevičius apie planus parduoti turimas platformos „Contribee“ akcijas paskelbė antradienį, kartu jis prisiėmė visišką atsakomybę už įmonėje susidariusią situaciją. Leidimo parduoti akcijas G. Ratkevičius ketina prašyti rugpjūčio 21 d. vyksiančiame visuotiniame „Contribee“ akcininkų susirinkime.

A. Jakučionio teigimu, praeityje „Contribee“ taip pat laiku neteikė finansinių deklaracijų. Kaip portalui nurodė Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI), mokestinė bendrovės nepriemoka siekia 73 tūkst. eurų. Šių metų birželio pabaigoje įmonė buvo skolinga „Sodrai“ 3,2 tūkst. eurų, o rugpjūčio 8 dieną skola tesiekė 6 eurus.

Finansines ataskaitas Registrų centrui „Contribee“ paskutinį kartą teikė už 2021 metus, tuomet įmonės nuostoliai siekė daugiau nei 51 tūkst. eurų, pajamos sudarė 26,9 tūkst. eurų.

Anot portalo, „Contribee“ turi 13 akcininkų: 31,5 proc. priklauso A. Jakučioniui, 30,34 proc. – G. Ratkevičiui, 16 proc. – Mantui Michalauskui, įkūrusiems įmonę 2020 metais. Dar 10,5 proc. bendrovės akcijų turi „Antrasis koinvestavimo fondas“, likusias – smulkesni investuotojai.

Lietuvos kūrėjai į „Contribee“ vis labiau ėmė pereiti 2022 metais, kai prasidėjus karui Ukrainoje jos konkurentė amerikietiška platforma „Patreon“ neleido Ukrainos kariams pervesti paramos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronius

Bronius  portretas
Praais dar nemažai laiko, nutekės daug vandens, bet šitie pisdukai išlys kaip yla iš šudino maišo.

Budelis

Budelis portretas
Ar pradės tuos išsigimėlius bausti? Bekiaušė svetimų valdžia!

Ochman

Ochman portretas
Tapin visi vienodo plauko aferiugos
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių