JAV Sausumos pajėgų štabo viršininkas: mūsų kariams būti Lietuvoje yra gerai

Lietuvoje besilankantis JAV Sausumos pajėgų štabo viršininkas generolas Randy A. George tikina, kad amerikiečių kariai ir toliau užtikrins savo buvimą šalyje rotaciniu principu.

„Pratybų vietos ir visa kita toliau tobulėja. Todėl mūsų kariams būti čia yra gerai. Kas mums labai svarbu ir ką mes siekiame kartu daryti – tai užtikrinti pasirengimą ir mūsų pajėgumus. Matau, kad mes tęsime rotacijas ir turėsime pratybas“, – šeštadienio rytą Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) surengtoje spaudos konferencijoje sakė JAV generolas, paklaustas, ar gali patvirtinti anksčiau ministro Lauryno Kasčiūno paskelbtą žinią, kad JAV karių batalionas Lietuvoje bus dislokuotas neterminuotai.

„Akivaizdu, tai politinis sprendimas (...). Bet mes esame čia ir mūsų santykis, mūsų įsipareigojimas NATO yra stiprus kaip niekad“, – patikino jis.

ELTA primena, kad gegužę Vašingtone viešėjęs krašto apsaugos ministras L. Kasčiūnas tikino gavęs tvirtą ir aiškų patvirtinimą dėl JAV pajėgų buvimo Lietuvoje.

„Vizito Vašingtone metu gavau tvirtą ir aiškų JAV Nacionalinio saugumo tarybos ir Pentagono patvirtinimą, kad JAV buvimas Lietuvoje yra neterminuotas, o pajėgų išdėstymas regione nesikeis“, – Eltai teigė L. Kasčiūnas.

JAV tęsia rotacinių pajėgų dislokavimą Lietuvoje ir Baltijos šalyse – 2019 m. gruodžio mėn. 2022 m. buvo patvirtinta, kad rotacinės JAV pajėgos Lietuvoje bus bent iki 2025-ųjų metų pabaigos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putino laukiantiems

Putino laukiantiems portretas
prastos žinios.Eikit nx iš Lietuvos!

Gailiai kiauksit,

Gailiai kiauksit, portretas
ruzkianaciai.

mūsų kariams būti Lietuvoje yra gerai,

mūsų kariams būti Lietuvoje yra gerai, portretas
bet Lietuvai blogai.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių