Kas išduos, kad stabdo aplinkosaugininkai: jiems nepaklusus, laukia didžiulė bauda

  • Teksto dydis:

Šiemet vairuotojus gali stabdyti ne tik policijos pareigūnai, bet ir aplinkosaugininkai. Tačiau net eismo ekspertai pareiškė, kad jų reikalavimų nevykdys – esą neaiški tvarka. Aplinkos ministerija tvarką puolė tikslinti. Aplinkosaugos pareigūnams liepė dėvėti ne tik uniformą, bet ir specialias liemenes stabdant vairuotojus. Patikslinti žymėjimai ir ant tarnybinių automobilių bei jų spalvos. Apie tai pasakojo Aplinkos apsaugos departamento Vilniaus skyriaus vedėjas Edgaras Skrebė.

– Koks stabdymo pirmasis momentas?

– Na, stabdoma bus tarnybiniu automobiliu, įjungus mėlynos spalvos švyturėlius bei garso signalą arba tik įjungus švyturėlį ir baltos spalvos su raudonu skrituliu centre stabdymo lazdele.

– Tai, kaip ir policijos pareigūnai turėdavo ir turi tokią teisę, jūs įgyjate lygiai tokias pačias teises?

– Taip, iš esmės stabdymas niekuo nesiskirs.

– Kiek žinau, pagal naują tvarką, turės dalyvauti du pareigūnai. Ne veltui šiandien esate dviese.

– Taip, dalyvaus mažiausiai du pareigūnai arba vienas Aplinkos apsaugos pareigūnas ir bent vienas kitos institucijos, pavyzdžiui, policijos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Ar jums vis dar reikės policijos? Nes kiek kalbinau prieš Naujuosius metus gyventojus – kalbėjome apie kelių eismo taisyklių pakeitimus, kurie įsigaliojo šiemet – jie sakė, kad jei aplinkosaugininkai stabdys, tikrai nesiruošia stoti. Kas grėstų tokiems žmonėms?

– Na, policijos pareigūnų nebereikės, stabdysime savarankiškai. Sustoti vairuotojas privalo, o nepaklūstantiems grės administracinė atsakomybė – bauda iki 1200 eurų. Tikimės vairuotojų sąmoningumo ir kad vykdys teisėtus reikalavimus.

– Kiek anksčiau mes matydavome jus kartu su policijos pareigūnais, kai tikrindavote taršą, buvo organizuojami tokie reidai.

Nustačius šiuos pažeidimus, taikoma dvejopa sankcija – administracinė atsakomybė bei techninės apžiūros panaikinimas.

– Reidų tikslas lieka tas pats. Tikrinsime automobilių taršą, būtent benzininę automobilių taršą anglies monoksidui, dyzelinių automobilių dūmingumą. Taip pat bus patikrinama, ar iš automobilio neteka įvairūs pavojingi skysčiai, pavyzdžiui, tepalai. O nustačius šiuos pažeidimus, taikoma dvejopa sankcija – administracinė atsakomybė bei techninės apžiūros panaikinimas.

– Tik reido metu galėsite stabdyti ar, kaip ir policijos pareigūnai, pamatę, kad, pavyzdžiui, iš automobilio teka tepalai, galite liepti sustoti?

– Tikrai taip. Bus ir planuojama, bet pamačius akivaizdų pažeidimą kelyje, pareigūnas turi atlikti pareigą, sustabdyti ir užfiksuoti pažeidimą.

LNK stop kadras. 

– Ant jūsų uniformų matau vaizdo kameras, vadinamus bodycam'us. Tai reiškia, kad jūsų visi veiksmai yra filmuojami?

– Taip, mes savo veiksmus filmuojam.

– Į kokias situacijas jūs papuolate?

– Pasitaiko įvairių situacijų, įvairių žmonių – nuo pačių geriausių iki tikrai agresyvių ir nenusiteikusių draugiškai.

– Kaip atrodys dar jūsų apranga? Ar ji tik taip atrodys, ar čia yra žieminė apranga? Galbūt vasarą kitaip būsit apsirengę?

– Čia yra žieminė apranga, tačiau vasarinė apranga paženklinta tais pačiais ženklais t. y. ženklu su užrašu „Lietuvos aplinkos apsauga“, kaip ir automobilis tuo pačiu ženklu paženklintas. Lygiai taip pat ir vasariniai marškiniai, vasarinės uniformos paženklinamos šiais ženklais ir dėvima ta pati liemenė.

– Ar automobiliai skiriasi ar yra visi tokios žalsvos spalvos su Lietuvos aplinkos apsaugos emblemomis?

– Automobilio spalva gali skirtis, turime pas save parke ir kitų spalvų automobilių. Tačiau ženklai yra tokie patys.

– Taigi, kokie dabar būtų jūsų patarimai mūsų žiūrovams? Ar kažkaip jau ruoštis, susiimti, nes patikrinimai jau artėja?

– Tai, patikrinimai artėja. Na, tai visų pirma reikėtų pasirūpinti savo automobilio technine būkle, na, o sutikus pareigūnus, patarčiau su jais bendradarbiauti ir neprisidaryti dar papildomų protokolų už reikalavimų nevykdymą ir papildomų problemų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Visam civilizuotam pasauly, o Lietuva save tokia laiko, keliuose patikrinimui nestabdomos auto, o tik esant aiškiam nusikaltimui ir tai daro tik POLICIJA. Reikia įsivaizduoti kaip mes su tokiu kvailu išsišokimu atrodom civilizuotom valstybėm? Būtų labai gerai kad gaudytų, žinoma policija, tuos pacukus keliuose kurie išpiovę katalzatorius išjungę visas išmetamų teršalų mažinimo priemones, išpiovę duslintuvus laksto gatvėmis kriokdami aršiau kaip rusų MIGas kildamas, o gamtosaugininkai lai kovoje su brokonieriais, miškų naikinimo barbarais, o automobilių tech. apžiūras palikite apžiūrų centrams.

X

X portretas
Kos tėvas toks vaikas nuo obels obolys netoli nukrenta debilu šaika vadovauja

Kas išduos?

Kas išduos? portretas
Gal pakelės plėšikų išvaizda ir elgesys?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių