Lietuvoje gaminami dronai nenusileidžia „Bayraktarui“

  • Teksto dydis:

Nors apie karinius dronus sužinojome pirmiau išgirdę žodį „Bayraktar“, tačiau pasirodo, kad tokių dronų galima rasti ir Lietuvoje, praneša LNK.

Kyviškių aerodrome buvo pristatyti Lietuvoje gaminami dronai, žinoma, ne tie, kurie kyla į dangų parodyti, kokia graži mūsų Lietuva. Jie skirti gynybai.

Apie Kyviškių aerodrome eksponuotus dronus pasakojo „Aerodiagnostikos“ specialistas Robertas Urbanavičius.

„Vienas jų yra greitaeigis, tiesiog kaip „Ferrari“. Jo maksimalus greitis siekia 300 km per valandą. Tai yra tikrai greitas orlaivis, jis yra varomas mechaninio variklio, kyla katapulta. Jis gali pakilti praktiškai iš niekur, o reikalui esant, atlikus misiją leidžiasi parašiutine sistema“, – dalinosi specialistas. 

Anot R. Urbanavičiaus, šis orlaivis yra pakankamai triukšmingas ir gynybinės srities reikaluose jis gali pridengti net ir tikrą orlaivį. O priešo paleistai raketai pataikius į jį, vis tiek yra galimybė išgelbėti pagrindinį orlaivį.

„Be to, jis gali nešti krovinį, tačiau koks tai galėtų būti krovinys, jau reikėtų klausti kariškių“, – teigė R. Urbanavičius. 

Specialisto teigimu, kadangi orlaivis išvysto itin didelį greitį, renginiuose jie nebus skraidinami, nes juos naudoti galima tik karinėse teritorijose, poligonuose, specialiai  tam skirtose oro erdvėse.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

Tokio orlavio kaina siekia mažiausiai 10 tūkst. eurų.

R. Urbanavičius pasakojo, kad šis dronas galėtų pridengti „Bayraktarą“.

„O būtent šis orlaivis yra greitaeigis, bepilotis ir varomas vidaus degimo variklio. Ir į šį orlaivį galima pasikrauti iki penkiolikos litrų kuro“, – dalinosi specialistas. 

„Tačiau tokių orlaivių kaina priklauso nuo to, ar jie yra elektromangetiškai matomi, ar nematomi orlaiviai, ar jie turi būti tylūs, ar garsiai skrendantys, taip pat priklauso ir  nuo sensorikos bei kitų objektų“, – dalinosi R. Urbanavičius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Rusiškos bedžionės tuo negali patikėti.

skraidūnas

skraidūnas portretas
Lietuva manau gali dar geresnį sukurti,tik reikia finansavimo.Juk anksčiau,gal ir dabar,lietuviški sklandytuvai buvo aukšto lygio.Ar liko dar konstruktorių,čia klausimas.Geriau šaukštus aukso kaina pirkti,o paskui įtartinos kokybės šarvuočius dar.Kada bus tvarka,reikia keisti konstitucijos straipsnius.Gražinti sunkiujų darbų kalėjimą ir ten išskirtinai valdžiažmogiai turi " sėdėti" ir dirbti fiziškai.

X

X portretas
Negerai lt gamint tapinas netures is ko gyvent...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių