Lietuvos žydų bendruomenės pirmininke išrinkta F. Kukliansky

Lietuvos žydų bendruomenės pirmininke išrinkta Faina Kukliansky. Iki šiol laikinai bendruomenei vadovavusi advokatė šiose pareigose keičia 84 metų Simoną Alperavičių, kuris žydų bendruomenės pirmininku buvo nuo 1992 metų.

F. Kuklinasky BNS pirmadienį sakė, kad bendruomenė toliau didelį dėmesį skirs identiteto, žydų paveldo išsaugojimui. Ji teigė sieksianti sustiprinti ryšius su užsienyje gyvenančiais iš Lietuvos kilusiais žydais.

„Norėtume, kad užsienyje gyvenantys litvakai palaikytų artimesnius ryšius su Lietuvos bendruomene“, - BNS sakė F. Kukliansky.

Sekmadienį vykusioje Lietuvos žydų bendruomenės ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje pirmininkais pavaduotojais išrinkti Europos Parlamento narys Leonidas Donskis, Maša Grodnikienė ir Ukmergės žydų bendruomenės pirmininkas Artūras Taicas.

Anot F. Kuklansky, Lietuvoje šiuo metu gyvena apie 5 tūkst. žydų. Prieš Antrąjį pasaulinį karą Lietuvoje gyveno per 200 tūkst. žydų, bet 90 proc. iš jų buvo nužudyti per holokaustą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lauksim

lauksim portretas
zuroffo pasirodant ir naujų kaltinimų Lietuvai. Tačiau galima juos peradresuoti tiems patiems zuroffams ir dar lenkams.kažkodėl zuroffas ir jo parankiniai bijo lenkams pareikšti pretenzijų, bet lietuviams - nors vežimu vežk.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių