Makabriška situacija: kapines išgulėjo du girti vyrai

Pasvalio rajone esančias Pumpėnų miestelio kapines išgulėjo du girti vyrai. Nors jie įmigo atmatuotoje būsimoje kapavietėje, bet nuostolių pridarė kitoje, įrengtoje. Vyrų pasivoliojimas kapinėse gali kainuoti daugiau kaip 1,5 tūkstančio eurų.

Du vyrai ėjo per kapines, eidami griuvinėjo, kiek turėjo jėgų, žemės traukai priešinosi užgaudami kapus, kol sukrito. Veidu į žolę, kojomis į priekį – abu tiksliai į atmatuotą naują kapavietę.

Iš tolo kaip du šernai gulintys vyrai buvo nufotografuoti ir įkelti į feisbuką vietinio gyventojo.

„Ačiū asmeniui, kuris padarė nuotrauką ir įkėlė į mūsų feisbuko grupę. Tačiau pasigendu pilietiškumo, gal tas gulintis žmogus nebūtinai bus neblaivus, gal jam pasidarė negera ir gal išvis miręs guli“, – šnekėjo Pumpėnų seniūnė Ieva Petrauskaitė.

Laimei, Pumpėnuose pastarosiomis dienomis niekas nemirė ir net nevažiavo greitoji, bet gulintys gyvieji kapinėse vis tiek nejauku.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Bijau, bijau aš“, – teigė pašnekovė.

Ko ėjo girti vyrai į kapines, kai kuriems žinoma.

„Na, kažkas kažko ieškojo, kiek girdėjau“, – pasakojo pašnekovas.

Pašnekovas, paklaustas, ar kapinėse, atsakė: „Taip. Mirusio tėvo palaikų, tai kažkas.“

Nuo tų paieškų nukentėjo visai ne giminės kapas. Apgadintas svetimas paminklas, sudaužytos žvakidės, ištrypta ne tik viena kapavietė, bet ir aplink. Paminklų meistras esą įvertino žalą.

Bijau, bijau aš.

„Ten reikia nušlifuot jį, nuimti tiesiog, nuvežti į dirbtuves. Jis sakė, kad 1700 Eur kainuos paminklą tvarkyti, dar žvakidės sudaužytos 100 Eur. Tai iš viso – 1800 Eur“, – telefonu kalbėjo savininkas.

Nukentėjęs pumpėniškis kreipėsi į policiją. Pastaroji įtariamuosius dar nustatinėja, vietiniai juos atpažino, nors nuotrauką iš feisbuko grupės seniūnija paprašė pašalinti.

„Mano prašymu, iš tikrųjų mes kalbėjome su vienu administratoriumi, aš pati asmeniškai, dar nebūdama seniūne, administravau tą grupę, tiesiog pasitarėm tarpusavyje. Mūsų manymu, nereikia tokių nuotraukų viešinti, tiesiog ribojant patyčias“, – nurodė Pumpėnų seniūnė.

Anot seniūnės, dažniausiai gyventojai į feisbuką kelia nuotraukas su nelegaliomis šiukšlėmis, pavojingais medžiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žl

Žl portretas
Tai čia galimai duobkasiai , po sunkaus darbo prigulė pailsėti . Duobkasys blaivus nebūna , jų negalima smerkti . O jūs iškart alhašai , alhašai .

makabra-kadabra

makabra-kadabra portretas
matuojasi vietą ...

...

... portretas
Normaliai , alkašo foto viešinimas , tai patyčios . O kad žmogaus kapą išniekino , tai jau patyčių nėra?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių