Meras pranešė blogą žinią: Ariogaloje išsilieję naftos produktai pasiekė Dubysą

Ariogaloje penktadienį išsilieję naftos produktai pasiekė Dubysos upę, preliminariais duomenimis išsiliejo apie 200 litrų teršalų, sako Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius.

Ariogaloje penktadienį išsilieję naftos produktai pasiekė Dubysos upę, pirminiais duomenimis, išsiliejo apie 200 litrų teršalų, sako Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius.

„Po intensyvaus lietaus teršalai yra pasiekę Dubysos upę. Kadangi pralaužė užtvaras, didelis srautas vandens buvo (...). Kol kas viskas kontroliuojama, bet, deja, teršalai pateko į upę“, – BNS pirmadienį sakė A. Nekrošius.

Pasak jo, pirmadienį darbą pradėjo už teršalų utilizavimą atsakingos įmonės, tačiau meras teigė šiuo metu negalintis pasakyti, kokie pajėgumai dirba.

Kol kas viskas kontroliuojama, bet, deja, teršalai pateko į upę.

Dėl incidento Raseinių rajono savivaldybė penktadienį paskelbė ekstremalią situaciją, A. Nekrošius tvirtino nežinantis, kada ji bus atšaukta.

„Preliminariai galiu pasakyti, kad pats savininkas neneigia maždaug dviejų šimtų litrų, bet realiai ten turbūt daugiau“, – kalbėdamas apie išsiliejusį teršalų kiekį sakė meras.

Ekologinė nelaimė nutiko į gruntą patekus iš vienos sugedusios talpyklos išsiliejus kurui. Ši talpykla buvo privačiame sklype.

Meras anksčiau teigė, jog apie pastebėtą taršą Dubysoje praėjusią savaitę pranešė gyventojai. Galop tarnybos rado ir taršos šaltinį – tikėtina, kad išsiliejęs kuras į upę pateko po to, kai prasisunkęs žeme pasiekė paviršinius vandenis.

Tuomet jis teigė, kad užterštą gruntą sklypo savininkas turės sutvarkyti savo lėšomis.

Tarša buvo sustabdyta tą pačią dieną.

Aplinkos apsaugos departamentas pirmadienį informavo, kad pranešimą apie galimą taršą Ariogaloje gavo praėjusį trečiadienį, birželio 28 dieną. Kitą dieną imtasi priemonių užkirsti kelią naftos produktų teršalų plitimui į aplinką – buvo dedamos keičiamos absorbavimo rankovės, nukasamas užterštas gruntas, dedami smėlio maišai, o užtvenkus, vanduo su teršalais buvo filtruojamas, hidroskysčiu skaidomos naftos produktų atliekos.

Nustatyta, kad prakiuro požeminė talpykla ir dyzelino kuras ištekėjo į drenažinį vandens surinkimo šulinį, iš jo tarša pateko į paviršinius vandenis.

Aplinkosaugininkai patvirtino, kad nedidelė teršalų dalis per paviršinių nuotekų surinkimo kanalą pateko į Dubysos upę.

„Nustačius taršos židinį sklypo savininkas nedelsiant ėmėsi veiksmų ir išpumpavo iš nesandaraus rezervuaro likusį kurą į sandarias talpas. Tarša buvo sustabdyta tą pačią dieną“, – teigiama Aplinkos apsaugos departamento pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Senokai,jau Dubysoje nelikę žuvų,išnuodijo ,visi tie chemikalai.

Onanimas

Onanimas portretas
Eik buciuotis su Celofanu, peedare.

Anonimas

Anonimas portretas
Cia tremtiniu sabasho Ariogaloje ir atskiru landzberginiu fasistu personu darbas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių