Ministrė viliasi, kad rugsėjo pradžioje bus apsispręsta dėl naujojo NŠA vadovo

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės Radvilės Morkūnaitės-Mikulėnienės teigimu, konkursas į Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) vadovo vietą artėja link paskutiniosios stadijos, ji tikisi, jog pavardė paaiškės rugsėjo pradžioje.

„Tai konkursas ateina į savo jau paskutinę stadiją. Viliuosi, kad per pirmas rugsėjo savaites bus apsispręsta kas bus naujasis institucijos vadovas“, – antradienį Žinių radijui sakė ji.

„Esame labai priartėję prie galutinių sprendimų dėl nuolatinio vadovo“, – akcentavo ministrė.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai jau teko pratęsti konkursą į NŠA vadovo vietą dėl per mažo pretendentų skaičiaus.

Šiuo metu agentūrai laikinai vadovauja Aidas Aldakauskas, anksčiau joje ėjęs Kokybės vertinimo departamento direktoriaus pareigas. Jis siekia nuolatinio NŠA vadovo posto.

Ministrė teigė, jog jai sunku vertinti laikinąjį vadovą dėl neilgos darbinės patirties ministerijoje.

„Žmogus linkęs bendradarbiauti, tačiau turintis ilgą patirtį švietimo sistemoje ir, matyt, įvairių gali atsigristi vertinimų“, – sakė ji.

NŠA vadovas turi užtikrinti efektyvią švietimo sistemos stebėseną, konsultuoti mokyklas ir teikti rekomendacijas, kaip tobulinti veiklą, teikti švietimo bendruomenei aktualius duomenis, plėtoti bendrojo ugdymo rezultatų skaitmeninį vertinimą, atveriant galimybes jį pritaikyti pagal įvairius mokinių mokymosi poreikius, naudojant šiuolaikiškas formas, užtikrinti skaidrų ir sklandų mokinių patikrinimų vykdymą.

Pati agentūra šiemet yra sulakusi kritikos dėl tarpinių patikrinimų užduočių, valstybinių brandos egzaminų rezultatus skaitmenizuojančios įmonės klaidos, nežymiai pasikeitusios maždaug 5 proc. abiturientų galutinius rezultatus.

„Nuo švietimo agentūros priklauso daug. Kitą sykį atrodo (...), kad net ir kai kurios klaidos valstybinių egzaminų procese jos buvo dėl to, kad pasikeitė kažkurioje grandyje žmonės, turintys labai didžiulę patirtį ir tas išbalansuoja sistemą“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
NIEKS LABIAU UŽ TAVE JOS NEIŠBALAMNSUOS KUR ILINDAI NEVĖKŠA GERIAU RŪPINKIS BARTAŠIAVIČIUM JUK UŽ TAI ŠI POSTA IŠ PIŠO GAVAI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių