Nepale nebebus galima pateikti prašymų dėl leidimų laikinai gyventi Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Dėl grėsmių valstybės saugumo interesams nuo pirmadienio Nepale nebebus galima pateikti prašymų suteikti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Toks sprendimas priimtas, atsižvelgiant į vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės patvirtintus atrankos kriterijus užsienio valstybėms, kuriose galima pateikti prašymą išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje per išorės paslaugų teikėją bei gavus informaciją iš institucijų dėl grėsmių saugumui.

Ministerijos teigimu, atrinkdamas užsienio valstybes Migracijos departamentas turi atsižvelgti į valstybės saugumo interesus, užsienio politikos prioritetines kryptis, darbo rinkos poreikius bei institucinius pajėgumus.

Be to, Migracijos departamentas dėl užsienio valstybių turi konsultuotis su Valstybės saugumo departamentu, Valstybės sienos apsaugos tarnyba ir policija.

Šiais metais išorės paslaugų teikėjų padalinių skaičius jau sumažintas nuo 34 iki 31 – uždaryti išorės paslaugų teikėjų padaliniai Libane, Jordanijoje ir Šri Lankoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių