Pagėgių meras ir dar trys Liberalų sąjūdžio nariai stabdo narystę partijoje

  • Teksto dydis:

Pagėgių savivaldybės meras Vaidas Bendaravičius, vicemerė Ligita Kazlauskienė, tarybos narė Gražina Jankauskienė ir buvęs tarybos narys Vladimiras Gorodeckis partijos valdybos posėdyje informavo apie narystės Liberalų sąjūdyje stabdymą, trečiadienį pranešė partija.

„Keturi Pagėgių savivaldybės liberalai, įskaitant merą, stabdo narystę partijoje kol bus išsiaiškinta, ar pažeidė ką nors, ar nepažeidė“, – BNS sakė Seimo liberalų frakcijos seniūnas, valdybos narys Eugenijus Gentvilas.

„Tai yra jų apsisprendimas. Vis tiek ilgai bus grojanti ši muzika, kai baigsis melodija, priims sprendimą grįžti į partiją. Ko gero, situaciją tirs ne tik Andrius Tapinas, žurnalistai analizuos, gal tirs Vyriausybės atstovas apskrityje, ar pažeista, ar nepažeista“, – sakė politikas.

Politikai savo narystę partijoje sustabdė visuomenininkui ir žurnalistui A. Tapinui paviešinus Pagėgių tarybos narių išlaidas. Viešumoje paskelbta informacija, kad tarybos nariai piktnaudžiauja ir klastoja dokumentus. Jo pateiktais duomenimis, didžiausią politikų išlaidų dalį sudarė degalai, kuriems Pagėgių politikai per kadenciją išleido 250 tūkst. eurų, o nuvažiavo daugiau nei 1,5 mln. kilometrų, nors savivaldybė savo plotu labai nedidelė.

Meras V. Bendaravičius, kaip skelbiama, per kadenciją nuvažiavo 130 tūkstančių kilometrų už daugiau nei 19 tūkst. eurų. Automobilius jis pildė tiek benzinu, tiek dyzeliu.

E. Gentvilo teigimu, Pagėgių meras naudojasi dviem asmeniniais automobiliais, kurie naudoja skirtingą kurą. Savivaldybės numatyta tvarka leidžia naudoti privatų automobilį. Anot jo, viešumoje pateikta informacija negali būti traktuojama kaip visiškai teisinga.

Liberalų sąjūdžio valdybos teigimu, informacija apie galimai nepagrįstas tarybų narių veiklos išlaidas Pagėgių savivaldybėje kelia abejones dėl apskaitos skaidrumo ir negali būti ignoruojama.

Valdybos teigimu, informacijai pasitvirtinus, tarybos nariams teks grąžinti nepagrįstas išlaidas ir prisiimti atsakomybę. Ši situacija taip pat atskleidžia poreikį aiškiau įstatymiškai reguliuoti tokių išlaidų panaudojimą ateityje.

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Ričardas Juška teigia, kad jau praėjusią savaitę komitetas pavedė Vyriausybės atstovų įstaigai atlikti išsamią analizę visose savivaldybėse ir išsiaiškinti, kaip savivaldybės perkelia naujo Vietos savivaldos įstatymo normas, reguliuojančias tarybos narių atlyginimus ir išlaidas, į savo savivaldybių reglamentus, skelbiama partijos pranešime.

Parlamentaro teigimu, tai leis įvertinti, ar spragos yra pačiame įstatyme, ar netiksliame jo taikyme, ir priimti atitinkamus sprendimus.

„Gavęs išvadas, komitetas sieks pasiūlyti galimas korekcijas įstatyme arba pateikti aiškesnes gaires įstatymo aiškinimui ir užkirsti kelią panašioms situacijoms“, – sakė R. Juška.

Jis taip pat teigė, kad į kylančius skaidrumo klausimus savivaldybėse padės atsakyti ir teisėsauga, jei tyrimai bus pradėti. Visgi, parlamentaro teigimu, svarbu užtikrinti, kad įstatymų leidėjai ieškotų ilgalaikių ir sisteminių sprendimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Partija

Partija portretas
ne 6udas - karta istojes nenusiplausi!

matomai sie liberastai nutare keist

matomai sie liberastai nutare  keist portretas
orentacija....

tik

tik portretas
kaili isverus smarve ta pati lieka z=0
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių