A. Paulauskas kreipėsi į VSD dėl Šiauliuose platinamo lankstinuko

  • Teksto dydis:

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Artūras Paulauskas kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), gavęs skundą dėl Šiauliuose platinamo lankstinuko.

„Lankstinuke kvestionuojamas Lietuvos įstojimas į Europos Sąjungą teigiant, kad referendumas buvo suklastotas, svarbiausi valstybės įvykiai nurodomi kaip nusikalstami. Tokia informacija siekiama destabilizuoti situaciją Lietuvoje, skaldyti visuomenę iš vidaus“, - sakoma NSGK biuro išplatintame pranešime.

Pasak komiteto vadovo, tokia medžiaga yra šalies viduje kuriama propaganda, kuria bandoma kiršinti Lietuvą su partneriais užsienyje, kuriama nesantaika, kuri gali būti naudinga nedraugiškoms šalims. A.Paulausko teigimu, tokie lankstinukai gali būti platinami visos šalies mastu, todėl VSD turėtų imtis veiksmų ir sustabdyti dezinformacijos skleidimą.

„Raginimai kelti tautinę ir socialistinę revoliuciją yra akivaizdi provokacija. Mūsų žmonės turėtų būti atidūs vertindami tokio abejotino pobūdžio leidinius, o tokių tekstų kūrėjai turėtų susilaukti atsakomybės už antivalstybinę veiklą“, - sakė A.Paulauskas.

NSGK pirmininką pirmadienį pasiekė gyventojo skundas dėl platinamų pranešimų, kuriuose kurstoma nesantaika, raginama kelti tautinę ir socialistinę revoliuciją, skatinama kurti socialistų grupes ir kovoti. Lankstinuke nurodoma, kad jo rengėjai - tautiniai socialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
pritariu komentarui "manau", beje, ar tokius lankstinukus negalėjo išplatinti rusiškų mokyklų jaunimas, mokytojai ir tėvai išplautomis smegenimis? labai galima dalykas, kad jie jau vykdo užduotis. Tik vargu, ar jie krausis lagaminus, juk čia sotu ir saugu, tai ne rusija, kurioje viskas smunka - ir ekonomika, ir pragyvenimas ir net tikėjimas naujuoju "pranašu" putleriu.

manau

 manau portretas
Teroristai ivairiais budais bando silpninti Baltijos saliu vientisuma,sauguma.Manau tai turi skubiai isaiskinti ir deramai nubausti.O jeigu kam cia nepatinka ,tai tegu dudikrauna lagamina ir lauk is cia.

Anicetas

Anicetas portretas
Daug turtingų šalių .Bet yra ir biednų Turtingiausia šalis tai Norvegija Jei turtinga tai galinga Jes ,jes jes Dau protingų šalių ,bet yra ir kvailų Protingiausia šalis Japonija Jei protinga -tai turtinga Jei turtinga -tai galinga Jes ,jes ,jes Dag galingų šalių ,bet yra ir silpnų Galingiausia šalis- Amerika Kaip pas žmogų širdis dirba tarsi siurblys Pasaulio Širdis tai -AmerikaJes jes jes Telaimina jas Dievas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių