Pociūnų aerodromo kilimo ir tūpimo takas – nacionaliniam saugumui svarbaus turto sąraše

Vyriausybė trečiadienį nusprendė Prienų rajone, Pociūnų aerodrome, esantį kilimo ir tūpimo taką įrašyti į nacionaliniam saugumui svarbių įrenginių sąrašą.

Ministrų kabinetas pritarė Krašto apsaugos ministerijos (KAM) siūlymui į tokį sąrašą įrašyti ir du gruntinius takus, esančius aerodromo teritorijoje.

Kaip rašoma su klausimu Vyriausybės posėdžiui teiktoje pažymoje, tai daroma atsižvelgiant į tai, kad šis aerodromas naudojamas ne tik civiliniams poreikiams, bet ir Lietuvos kariuomenės karių rengimui ir pratyboms.

Anot dokumento, kilimo ir tūpimo takas yra pritaikytas Karinių oro pajėgų orlaiviams, šiuo aerodromu naudojasi ir NATO sąjungininkai.

Nutarimu taip pat nustatyta, kad Pociūnų aerodromo apsaugos zona apimtų teritorijas, kuriose yra kilimo ir tūpimo takas bei du gruntiniai takai, ir 100 metrų nuo šio aerodromo teritorijų ribų.

Dokumentu KAM suteikti įgaliojimai nustatyti Pociūnų aerodromo ir juridinių asmenų, teikiančių paslaugas ar valdančių šioms paslaugoms teikti reikalingą infrastruktūrą, fizinės ir veiklos apsaugos reikalavimus, kuriuos turės užtikrinti turto savininkas – Prienų rajono savivaldybė.

Vyriausybė Pociūnų aerodromą svarbiu nacionaliniam saugumui pripažino šių metų sausio pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių