Vis daugiau tautiečių numoja ranka į tradicijas: net nebenori patys dažyti velykinių margučių

  • Teksto dydis:

Vis daugiau gyventojų numoja ranka į tradicijas – šventinio stalo vaišes išsinešti užsisakinėja iš restoranų ir net velykinių margučių patys nebedažo. Tiesa, tokie šventiniai rinkiniai maždaug penktadaliu brangesni nei pernai, bet norinčiųjų netrūksta, kaip ir norinčiųjų švęsti Velykas kurortuose, pasakojama LNK reportaže.

Daugelis gyventojų per šventes nenori užsikrauti sau jokių buitinių rūpesčių.

„Be abejo, po pandemijos tai populiarėja. Kuo toliau, tuo labiau tampa nauja tradicija“, – sakė Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Sostinės širdyje esančiame viešbutyje vėlyvieji Velykų pusryčiai organizuojami ir pirmąją, ir antrąją Velykų dieną.

„Šventinius pusryčius žmogui galime pasiūlyti nuo 25 eurų“, – kalbėjo viešbučio generalinė direktorė Vilija Radzvilavičienė.

Skirtų išsinešti velykinių vaišių kaina svyruoja nuo kelių dešimčių iki 160 eurų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes pastebime, kad nesugundysime klientų balta mišraine ar kitais tradiciniais lietuviškais patiekalais. Žmonėms norisi įmantresnių patiekalų, reikalaujančių subtilesnio gamybos proceso, kuriuos pagaminti užtrunka ilgiau. Pavyzdžiui, tokių, kaip Velingtono kepsnys“, – sakė V. Radzvilavičienė.

Pastebime, kad nesugundysime klientų balta mišraine ar kitais tradiciniais lietuviškais patiekalais. Žmonėms norisi įmantresnių.

 

Tačiau netrūksta ir tradicinio maisto gerbėjų. Yra ir tokių, kurie net velykinių kiaušinių patys dažyti nebenori.

„Ir vaišės, ir pagardai, ir šaltienos, ir kumpiai, ir kiaušinius numarginame bei į lizdelį papuoštą įdedame. Netgi padarome kiaušinius iš sviesto su trumais“, – atviravo kito restorano direktorė Ramunė Kulbytė-Radziukienė.

Dėl infliacijos tokie velykiniai rinkiniai maždaug penktadaliu brangesni nei pernai. Kaina svyruoja nuo 79 iki 99 eurų, tačiau norinčiųjų tiek, kad ne visiems užsakymams yra vietos. Pastebima tendencija, kad gaišti laiką virtuvėje, kad nukrautų stalą, nebenori tiek vyresni, tiek jauni ar daug dirbantys.

Šventėms gyventojai ne tik aktyviai užsakinėja iš restoranų maistą, bet ir ruošiasi į kurortus. 

„Per ilgąjį šventinį savaitgalį žmonės iš anksto planuoja išvykas tiek į Druskininkus, tiek į Birštoną ar į Palangą“, – teigė E. Šiškauskienė.

„Tie viešbučiai, kurie turi apie 50 kambarių, jau skaičiuoja apie 90 proc. užimtumą. T. y., rezervuoja paskutinius likusius kambarius“, – komentavo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzzzzzzz

zzzzzzzz portretas
nudazau svoguno lukstais ir del grozio isverdu putpelu kiausiniu,greitai ir sveikai

"Laimingasis"

"Laimingasis" portretas
Paprasta kaip 2x2... Jei svesiu tai veliau pirsta ciulpsiu ...

Pamąstymui

Pamąstymui portretas
Velykos - prisikėlimo, o ne prisiėdimo šventė. Kiekvienas turim rast laiko sau, savo mintims ir poelgiams išsianalizuoti...ir pradėti viską iš naujo, kad taptume geresni, švaresnėmis mintimis ir poelgiais.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių