Prasideda šeštasis Lietuvos garbės konsulų suvažiavimas

  • Teksto dydis:

Vilniuje ketvirtadienį prasideda šeštasis Lietuvos garbės konsulų suvažiavimas, kuriame dalyvaus apie 120 pareigūnų.

Ketvirtadienį garbės konsulai dalyvaus Baltijos investuotojų forume. Jo metu bus diskutuojama apie globalios ekonomikos kontekstą.

Taip pat konsulai stebės ir Lietuvos verslo sektorių pristatymą, per kurį jie bus supažindinti su Lietuvos verslo interesais ir galimybėmis – inžinerijos ir maisto sektorių perspektyvomis, investicijų į Lietuvos ekonomiką galimybėmis, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM)

Penktadienį numatyti konsulų susitikimai su prezidente Dalia Grybauskaite, ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi.

Užsienio reikalų ministerijoje garbės konsulai diskutuos apie Lietuvos užsienio politiką, aptars strateginės komunikacijos vaidmenį, konsulinės pagalbos Lietuvos piliečiams užsienyje klausimus, susitiks su regioninių departamentų atstovais.

Šeštadienį numatyta kultūrinė programa – garbės konsulai turės galimybę artimiau susipažinti su Vilniaus miestu.

Anot URM, garbės konsulai atlieka svarbų vaidmenį, talkindami į bėdą patekusiems Lietuvos piliečiams visame pasaulyje ir ypač šalyse, kuriose nėra Lietuvos ambasadų ar konsulatų. Garbės konsulai, gerai išmanydami vietos įstatymus ir papročius, yra nepamainomi talkininkai krizių atveju bei teikiant pagalbą nukentėjusiems ir sulaikytiems lietuviams.

Garbės konsulais užsienyje gali būti skiriami įvairių profesijų žmonės: verslininkai, politikai, menininkai, visuomenės ir kultūros veikėjai. Jie prisideda prie prekybos, ekonomikos, kultūros, mokslo ir švietimo ryšių stiprinimo, atstovauja Lietuvai viešuose renginiuose ir susitikimuose, bendradarbiauja su priimančiojoje valstybėje gyvenančiais Lietuvos piliečiais ir išeivija.

Garbės konsulais gali būti skiriami ir ne Lietuvos piliečiai. Jie nėra Lietuvos valstybės tarnautojai ir negauna atlyginimo iš valstybės biudžeto. Garbės konsulų suvažiavimai Lietuvoje rengiami nuo 2001 metų.


Šiame straipsnyje: garbės konsulassusitikimasURM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių