Premjerė sako nenorinti socialinių tinklų cenzūros, bet pasigenda reakcijos į melagienas

Premjerė sako nenorinti socialinių tinklų cenzūros, bet pasigenda jų greitesnio reagavimo į netikras naujienas, žmonių klaidinimą pasinaudojant žinomais veidais ir taip siekiant finansinės naudos.

„Vyksta diskusijų labai daug, įskaitant su socialinių tinklų vadovais, kurie teigia visada diskusijose, kad jie tarsi kovoja su tais negatyviais reiškiniais, bet, aišku, kiekvienas iš mūsų apie tai turi savo nuomonę. Todėl, kad matome, kaip kartais lengvai yra blokuojama bet kokia informacija, susijusi su karu Ukrainoje, kuri atskleidžia, tarkime, ar Rusijos žiaurybes, ar panašius dalykus, ir kaip kartais ilgai užtrunka, kol išnyksta informacija, kuri yra akivaizdus feikas (klastotė) ir kuri turėtų būti panaikinta labai greitai“, – sakė ji.

Taip premjerė komentavo dezinformacijos analizės centro Debunk.org pranešimus apie Baltijos šalyse ir Lenkijoje metų pradžioje prasidėjusią ir toliau plintančią dezinformacinę ataką, kuria siekiama iš gyventojų išvilioti pinigus pasinaudojant žinomais visuomenės žmonėmis – nuo pramogų pasaulio atstovų iki sportininkų, politikų ir netgi Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos premjerų ar prezidentų.

I. Šimonytė atkreipė dėmesį, kad kalbama ne apie atvejus, kuomet kenkiama politikų ar kitų žinomų žmonių reputacijai, tačiau jais pasinaudojant bandoma daryti žalą socialinių tinklų vartotojams.

Melas nėra nuomonė, žmonių klaidinimas yra nusikaltimas.

„Viena vertus, nesinori, kad tai būtų cenzūra, nes cenzūroje dalis iš mūsų gyveno ir žino, kaip tai atrodo, kada yra redaguojamas turinys ir žmonėms neleidžiama pasakyti savo nuomonės, bet, kita vertus, melas nėra nuomonė, žmonių klaidinimas yra nusikaltimas, tarkime, ar kažkokių antisemitinių, ar homofobinių, ar kažkokių kitų išpuolių organizavimas per socialines platformas taip pat yra nusikaltimas“, – pabrėžė Vyriausybės vadovė.

Pasak I. Šimonytės, valstybėms reikės surasti „kažkokius kitokius sąveikos būdus“ su didžiosiomis socialinėmis platformomis. Ji pabrėžė, kad toks koordinavimas turėtų vykti ir per Europos Sąjungos institucijas.

„Manau, kad tai bus vienas iš labai svarbių klausimų ir Europos parlamento rinkimuose“, – sakė ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha

Aha portretas
Tai, kad ne tik socialiniai tinklai, bet ir dienraščiai skleidžia melagienas. Lietuvos ryto TV, DELFI ir kt. Paprašius ištrinti klaidinančias informacija sulaukia keistos reakcijos, neva jie neprivalo to daryti. Tas pats ir kitose srityse . Ar yra kokia nors atsakomybė už žmonės, kurie nenori būti atsakingi už tai ką pridirbo?

Kaip faina - jokios cenzūros. Tik moderavimas ir administrav

Kaip faina - jokios cenzūros. Tik moderavimas ir administrav portretas
Parašiau komentarą apie nuotrauką, kuri man primena: " Lietuvi, prikąsk liežuvį ! ". Tai šis mano komentaras "buvo įrašytas į moderavimo eilę, ir bus paskelbtas tik kai jam pritars svetainės administratoriai. Jūsų komentaras išsaugotas po to kai jį peržiūrės svetainės administratoriai ir patvirtins jis bus paskelbtas."

nenoriu interneto portalų skaitytojų nuomonių cenzūros !

nenoriu interneto portalų skaitytojų nuomonių cenzūros ! portretas
O aš nenoriu interneto portalų skaitytojų nuomonių cenzūros !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių