Privatus detektyvas: kaip įrodyti neištikimybę

  • Teksto dydis:

O dabar apie kitus detektyvus, čia, Lietuvoje. Sutuoktinis iš Latvijos atvežė savo žmoną pas Lietuvos detektyvus, norėdamas ją visą patikrinti poligrafu dėl neištikimybės. Štai tokias darbo subtilybes pasakoja privatus detektyvas pildantis gyventojų užsakymus. Kokių gi dar užduočių privatiems detektyvams tenka ir kokios problemos lietuvius kamuoja labiausiai, aiškinasi LNK.

„Apie privačių detektyvų darbą, kokių netikėčiausių ir įdomiausių užsakymų jie gauna. Ką žmonės prašo ištirti. Apie tai pasikalbėsime su privačių detektyvų įmonės vadovu Olegu Rimanu. Tai, ko žmonės kreipiasi, ko nori dažniausiai. Kokie prašymai būna dažniausiai ištirti?“ – teiravosi žurnalistė Sandra Vilimaitė.

„Žurnalistinis požiūris, kad kreipiasi dažniausiai dėl santuokinės neištikimybės. Bet galiu pasakyti, kad tai – mūsų neskaniausia paslauga. Kadangi, tai susiję su kito asmens privatumo apsauga, su žinomo BDR taisyklėmis. Tai dažniausiai kreipiasi verslas dėl savo verslo saugumo, dėl partnerių patikimumo, dėl klientų patikimumo. Fiziniai asmenys kreipiasi dėl santuokinės neištikimybės įrodymų surinkimo, kadangi įstatymas to reikalauja, teikti skyrybų byloje tokius įrodymus. Kreipiasi tėvai dėl vaikų priežiūros, kada išslysta iš rankų paaugliai, narkotikai, vagystės. Verslas, tame tarpe, dėl techninės tokios apsaugos, kada mes ieškome blakių, mes sakome, kad mes esame verslo saugumo garantas, kadangi leidžiame verslui gyventi saugiau“, – sakė privačių detektyvų grupės „Rimanas ir partneriai“ vadovas Olegas Rimanas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Visą tai skamba labai įdomiai, paklausinėsiu viską iš eiles. Dabar apie neištikimybę. Vyrai ar moterys dažniau prašo sekti žmoną arba vyrą?

– Sekti tokio termino visai nevartojame, o rinkti informaciją. O vyras ar moteris, sakyčiau, kad per pusę. Yra vyrai, kurie tuo „serga“ – susirūpinę, yra ir moterys, kurioms to reikia. Tai nėra taip, kad kažkas dažniau.

– Ar būna kuriozinių situacijų, kad vienas iš sutuoktinių nori sukelti pavydą: kažkur eina, kažką veikia, tas prašo ištirti, surinkti informaciją, kaip jūs sakote. Jūs renkate informaciją, pamatote, kad ten nieko nebuvo.

– Kad nieko ten nebuvo, tai yra tokie rezultatai, kad sukelti specialiai kažką – retai būna. Dažniau būna tikras gyvenimas, kažkas blogai šeimoje, pradeda įtarinėti, kad čia galbūt dėl kažkokio „trikampio“, ir tada bando sužinoti, arba jau yra skyrybų byla ir reikia kartu su advokatu surinkti tuos įrodymus, kurie yra renkami sudėtingai, ne visada jie turi naudą po surinkimo, kadangi tokie mūsų įstatymai. Bet iš kitos pusės, galiu pateikti pavyzdį: praėjusią savaitę pas mus specialiai iš Latvijos atvažiavo sutuoktiniai, dėl to, kad vyras ištirtų žmoną poligrafu. Tai mes darome ir tokią paslaugą.  Kadangi jam kilo įtarimų, patikrinti niekaip negali, taip jis nori, ji sutiko, ir mes padarėme tą tyrimą. Rezultatas – labai ramu, rezultatai visiškai ramūs, neištikimybės požymių nėra. Jiems paaiškinome, kad gyvenkite toliau ramiai, mylėkite vienas kitą, o vyro buvo perteklinė vaizduotė.

Mes nerenkame įrodymų lovoje, nerenkame privačioje erdvėje.

– Bet neištikimybės įrodymus yra rinkti labai sunku, nes privažiuoja automobilis, žmonės kažkur išlipa, nueina, ir kas toliau, kaip išsiaiškinti, kas ten vyksta?

– Mes visada klientui sakome, kad čia nebus kažkokie tiesioginiai įrodymai. Mes nerenkame įrodymų lovoje, nerenkame privačioje erdvėje. Gali būti kažkokie netiesioginiai įrodymai. Kažkas kažkur su kažkuo susitiko, kažkas kažkur kavinėje yra, kartu į mašiną sėdo. Bet va, čia, ir yra ta riba, kad nepažeisti asmens privatumo. Iš kitos pusės, mes turim tą kitą pusę perspėti. Klausyk, dabar mes rinksime apie tave tavo neištikimybės įrodymus, ar tu sutinki ar ne? Čia, pagal asmens duomenų apsaugos įstatymą. Iš kitos pusės yra advokatai, kur mes kūrybiškai prie to prieinam, o teismai toliau įvertina, ar tai priimti kaip įrodymus, ar ne.

– Kaip ištirti, ar paauglys, vaikas vartojo narkotikus?

– Jeigu dėl narkotikų, mes jau seniai, tokia klasika mūsų, naudojam tokiuose tyrimuose tokį papildomą narkotikų atpažinimo testą, kada mums nereikia pačio vaiko. Tėvai atneša vaiko kokį nors daiktą, kurį jis kasdien liečia pirštais: pelytė nuo kompiuterio, telefono dėklą ar panašiai. Mes tada specialiu būdu nuimam mikro daleles ir nustatome, ar tose mikro dalelėse yra narkotinių medžiagų likučių, jeigu yra, tai kokių.

– Ar būna, kad į jus kreipiasi vyresnio amžiaus žmogus, kad surastumėte buvusią jaunystės meilę?

– Kreipiasi ir neretai. Žmonės neatsiprašė savo laiku, išsiskyrė blogai, ir tas graužia visą gyvenimą. Žmogui, tarkim, 70 ar 75 metai, čia dažniausiai – vyrai. Čia galime išskirti, kad moteris ne, o vyrai taip. Vyrai nori surasti pirmą meilę, studentų laikų, mokymosi laikų, ir bent atsiprašyti, bent pasakyti kažką, taip būna. Būna, kad surandame tą moterį, jeigu ji gyva, ir ji sutinka pakalbėti bent telefonu su tuo vyru, bet nustemba, o kam to reikia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kd neturi žurnalistų

kd neturi žurnalistų  portretas
Kad lnk tv reportazai perspausdinamas???

nesiženykit

nesiženykit portretas
ir nereiks niekam nieko įrodinėti

Anonimas

Anonimas portretas
Uzdeti ant pi.Z,es plomba o ant by.b.io skaitliuka ir visas reikalas. Radai pazeista - PAPJAUTI.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių