Seimas pritarė, jog daugiau moterų būtų skiriama į vadovaujančius postus

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį pritarė, kad vertybinių popierių biržoje kotiruojamose įmonėse iki 2026 metų liepos bent trečdalį vadovaujamų pozicijų užimtų moterys.

Už Moterų ir vyrų galimybių įstatymo pakeitimų priėmimą balsavo 67 Seimo nariai, devyni susilaikė, balsavusių prieš nebuvo.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) teigė, kad taip siekiama didinti moterų vadovių skaičių.

Didelių įmonių, kurių vertybiniais popieriais prekiaujama rinkoje, ir kitų didelių įmonių vadovų, valdybos, stebėtojų tarybos narių pozicijose moterys iki 2026 metų liepos turės užimti 33–49 proc. 

Be to, jei kandidatų į vadovaujančias pozicijas kompetencijos sutaptų, pirmenybė turėtų būti teikiama kandidatui, kurio lyties žmonių šiose pozicijose yra mažiau.

Anot ministerijos, šiais pakeitimais į nacionalinę teisę perkeliama Europos Sąjungos di­rek­ty­va dėl lyčių pusiausvyros bendrovių valdybose.

Didelių įmonių, kurių akcijos kotiruojamos biržoje, Lietuvoje veikia iki 30, kitų didelių įmonių – apie 540, įskaitant ir valstybės bei savivaldybių įmones.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dubajus

Dubajus portretas
Turime gerų, turistinių pavyzdžių, prie ko tai priveda… :D

Kluikos

Kluikos portretas
Dar reiktu padidinti pedo filų ir nekrofilų skaičių. Ir pageidautina, kad jie būtų ne lietuviai.

Nulis

Nulis  portretas
Kiekvienas tikras vyras supranta kad moteris labai aukšto lygio vadovas. Tik hebra tos kurios šeima sukūrusios . Visos lezbes ir kitos švirkštmyžos ne .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių