Šildymo sezono startas: kur radiatoriai jau kaista?

Kai kuriose savivaldybėse jau kaista radiatoriai.

Šiaulių miesto savivaldybė pradeda šildyti švietimo ir socialines įstaigas, tačiau, kaip nurodo savivaldybė, kitiems vartotojams šildymo sezono pradžia bus skelbiama atskirai.

Informuojama, kad spalio 3 dieną šildymas įjungtas Šiaulių miesto švietimo biudžetinėse įstaigose, Šiaulių miesto savivaldybės globos namuose, Šiaulių miesto savivaldybės vaikų globos namuose, kompleksinių paslaugų namuose „Alka“ ir Šiaulių miesto savivaldybės socialinių paslaugų centre.

Tuo metu Klaipėdos savivaldybė tikina, kad šildymo sezono pradžia dažniausiai skelbiama spalio viduryje, tačiau šiuo metu sprendimas dėl to dar nėra priimtas.

„Paprastai šildymo sezono pradžia Klaipėdoje būna skelbiama apie spalio vidurį. Dėl šių metų sezono sprendimas dar nėra priimtas, stebimos orų prognozės, nuo kurių priklausys, ar ir šiemet sezonas startuos panašiu metu“, – teigiama Eltai perduotame Klaipėdos miesto savivaldybės komunikacijos skyriaus komentare.

Sostinės meras Valdas Benkunskas yra informavęs, kad šildymo sezono pradžia Vilniaus mieste gali būti paskelbta po dviejų savaičių, tačiau galutinis sprendimas priklausys nuo orų.

Nuo ketvirtadienio Radviliškio ir Pakruojo rajono savivaldybės skelbia pradedančios šildymo sezoną.

Savivaldybė nurodo, kad Radviliškio rajone kol kas šildymas pradedamas tik švietimo, gydymo ir socialines paslaugas teikiančiose įstaigose.

Daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose šildymo sezono pradžia dar nepaskelbta, tačiau tokių namų gyventojai turi teisę patys nuspręsti, kad jų daugiabutyje šildymas būtų įjungtas anksčiau negu savivaldybėje paskelbta oficiali šildymo sezono pradžia.

Tuo metu Pakruojo savivaldybėje mero potvarkiu 2024–2025 metų šildymo sezono pradžią skelbiama ketvirtadienį.

Šilumos vartotojai čia taip pat turi teisę patys nuspręsti dėl savo pastatų šildymo pradžios kitu laiku, negu įsakymu nustatyta šildymo sezono pradžia. 

Apie sprendimą pradėti šildymo sezoną taip pat praneša ir Akmenės rajono savivaldybė. Tačiau šilumos dar teks palaukti – šildymo sezono pradžia čia planuojama skelbti spalio 14 d.

Rajono savivaldybė taip pat pažymi, kad pasikeitus oro sąlygoms galimi datos tikslinimai.

ELTA primena, kad šildymo sezono pradžią trečiadienį pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės. Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose.

Nuo ketvirtadienio mokymosi ir gydymo įstaigos pradėtos šildyti ir Panevėžyje, tačiau miesto gyvenamųjų namų, biudžetinių įstaigų, įmonių ir organizacijų šildymo sezono pradžia dar neskelbiama. 

Potvarkį dėl šildymo sezono pradžios Jonavos rajono įstaigose pasirašė ir laikinai mero pareigas einantis Rimantas Sinkevičius. Čia nuo ketvirtadienio pradedamas šildymas ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.


Šiame straipsnyje: šildymasšildymo sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Blusa

Blusa portretas
Siaures prospekte tikra siaure ,GELBEKIT !

Silumos

Silumos portretas
Ijunkit sildyma nebeimanoma namie buti Siaip rasoma ir sakoma saugoti Sveikata Kaip gali saugoti jei snargliai jau salcio ir dregmes taskosi

Snaigė

Snaigė portretas
Tie kas nusprendžia kada pradėti šildima gyvena nuosavuose namuose ir jiems visiškai px kad kiti šala , tiesa pašalę runkeliai saldesni ir minkštesni . Čia chemijos dėsnis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių