Seimo pirmininkė ragina E.Lementauską trauktis iš parlamento

Seimo pirmininkė Irena Degutienė trečiadienį paragino iš Seimo trauktis dėl papirkimo kaltinamą Evaldą Lementauską, kuris, išsaugojęs parlamentaro teisinę neliečiamybę, bent kol kas išvengė tolesnio teismo proceso.

"Raginčiau poną Lementauską, jeigu jis yra garbingas ir sąžiningas žmogus, pačiam trauktis iš Seimo ir taip išgelbėti ir savo, ir savo buvusių partijos žmonių ir viso Seimo reputaciją ir garbę", - Žinių radijui sakė konservatorė I.Degutienė.

Parlamento pirmininkė sakė mananti, kad Seimo sprendimas palikti teisinį imunitetą E.Lementauskui kenkia Lietuvos politinei sistemai ir skatina šalies piliečių nusivylimą teisingumu.

Šį mėnesį panaikinti E.Lementausko neliečiamybę pritrūko balsų. Taip atsitiko, nes balsavime nedalyvavo opozicinių partijų frakcijos - parlamentarai iš Darbo partijos, "Tvarkos ir teisingumo" bei Krikščionių partijos frakcijų.

Į Seimą po savivaldos rinkimų vietoj “tvarkiečio” Remigijaus Ačo atėjęs E.Lementauskas teisiamas dėl papirkimo. Pasak prokurorų, būdamas sostinės vicemeru E.Lementauskas kitam savivaldybės politikui iš viso siūlė 0,5 mln. litų kyšių.

Konservatoriaus Vidui Urbonavičiaus už pinigus neva prašyta nebalsuoti už interpeliaciją tuometiniam merui Juozui Imbrasui, vicemerui E. Lementauskui, palaikyti kitus valdančiosios daugumos sprendimus.

Pats E.Lementauskas savo kaltę neigia ir tikina tapęs provokacijos auka.


Šiame straipsnyje: Evaldas Lementauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Savo bendrapartiečius reikėjo raginti dalyvauti balsavime.To būt užtekę Lementauską atiduoti prokurorams.Nuo savęs reik pradėt daryt tvarką.

jk

jk portretas
Savo bendrapartiečius reikėjo raginti dalyvauti balsavime.To būt užtekę Lementauską atiduoti prokurorams.Nuo savęs reik pradėt daryt tvarką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių