Sengirės fondas išpirko mišką Kapiniškių kraštovaizdžio draustinyje

  • Teksto dydis:

Išsaugoti senąsias Lietuvos girias įkurtas Sengirės fondas Varėnos rajone įsigijo 4,75 hektaro (ha) išskirtinį miško sklypą, pranešė fondas.

Sklypas driekiasi Dzūkijos nacionalinio parko Kapiniškių kraštovaizdžio draustinyje, šalia Skroblaus rezervato, jis patenka į Europos Bendrijos svarbos natūralią buveinę – Vakarų taigą.

Miške augančių medžių amžius siekia 123 metus, sklypo centre yra Čirštų šaltinio ištakos – jo būklė yra labai svarbi unikaliam Skroblaus upeliui, kurio slėnio didesnė dalis saugoma rezervate.

„Čirštų šaltinis yra vienas iš įspūdingiausių, ištekantis iš raguvos, giliai įsirėžusios tarp saulės įkaitintų Dzūkijos šilų. Jo ištakose net ir vasarą dvelkia vėsa ir kyla rūkas. Be to, tai vienas iš nedaugelio šaltinių, tekančių iš vakarų į rytus, jo vanduo vietinių laikomas stebuklingu”, – pranešime teigė gamtininkas ir vienas Sengirės fondo bendraįkūrėjų Mindaugas Lapelė.

Lėšų sklypui dar pernai paaukojo automobilių duomenų įmonė „carVertical“ – jam panaudota 20 tūkst. eurų iš gautos 100 tūkst. eurų paramos.

Sengirės fondas šiemet išplėtė globojamų miškų teoriją iki 168 ha. Fondas siekia išpirkti miškus, turinčius potencialą virsti sengirėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stebėtoja, tai yra besistebinti

stebėtoja, tai yra besistebinti portretas
...primena vakarų taigą? Dzūkija? Na, kazkas ne taip...Gali priminti bet kurią Latvijos įvairesnės bioįvairovės dalį, o gal ir Vokietijos ar p. Prancūzijos. Nereik ieškotis sąlyčio taškų taip toli...ten tuoj kiniečiai ieškosis, atsiprašau...

garai

garai portretas
Tikėkimės ir Pakarklės miškas Kauno rajone netoli Vilkijos bus išsaugotas, neatsiras vietoje jo smėlio karjeras.

Komentarijus

Komentarijus portretas
Reikia tikėtis nepradės tyliai kilti viarslininkų sodybos:)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių