Surašinėtojams bus mokama pagal nustatytus įkainius

Statistikos departamentas informuoja, kad gyventojų surašinėtojams bus mokamas iš anksto nustatytas atlygis. Už kiekvieną kokybiškai užpildytą visuotinio gyventojų ir būstų surašymo lapą - 2 litai, už iš dalies užpildytą - 50 centų.

Statistikos departamentas, reaguodamas į viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją apie neva neteisingą surašinėtojų darbo apmokėjimą, keičiamas jo sąlygas ir pan., informuoja, kad nei surašymo lapo pildymo įkainiai, nei surašymo lapo pildymo reikalavimai nebuvo ir nėra keičiami, rašoma pranešime.

Už kiekvieną kokybiškai užpildytą visuotinio gyventojų ir būstų surašymo lapą mokami 2 litai, o už iš dalies užpildytą lapą (gyventojams atsisakius pateikti duomenis apie save, surašinėtojams neradus būsto gyventojų, neapgyvendinto būsto atveju ir kt.) nustatyta mokėti 0,50 lito.

Su kokybės reikalavimais ir mokėjimo tvarka surašinėtojai buvo supažindinti mokymų metu, taip pat su kiekvienu surašinėtoju pasirašytoje darbo sutartyje yra aptartos mokėjimo sąlygos.

Statistikos departamentas atsakingai pareiškia, kad surašinėtojams bus mokama pagal minėtus nustatytus įkainius, todėl žiniasklaidoje pasirodę nuogąstavimai šiuo klausimu neturi jokio pagrindo.


Šiame straipsnyje: surašymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių