A. Dulkys: Panevėžio Geriatrijos skyrius leis pacientams neužsibūti ligoninėje

  • Teksto dydis:

Naujas Geriatrijos skyrius Panevėžyje neleis žmonėms užsibūti gydymo įstaigoje, sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

„Šitame skyriuje bus gydoma ne viena liga, šitie skyriai neleis žmonėms užsibūti gydymo įstaigoje, jie parodys žmonėms, kad jie dar gali gyventi“, – ketvirtadienį Panevėžyje, atidarydamas Geriatrijos skyrių, žurnalistams sakė A. Dulkys.

Jis pridūrė, kad Lietuvoje planuojama atidaryti 30 geriatrijos skyrių.

„Tai iš tikrųjų yra labai sudėtinga specialybė, šituose skyriuose žmonės bus ne šiaip slaugomi, čia bus teikiamas kompleksinis paslaugų paketas, specialiai apmokyti gydytojai, jie žiūrės į savo pacientą holistiškai, žiūrės į jo visas sudėtingas būkles, kokios jos yra“, – kalbėjo ministras.

„Mūsų demografiniai duomenys rodo, kad Lietuva per artimiausius 15-20 metų panašu, kad pagal gyventojų struktūrą bus viena seniausių Europos Sąjungos visuomenėje, tai natūraliai sveikatos sistema negali nereaguoti“, – pridūrė jis.

Pasak A. Dulkio, šiame skyriuje niekada netrūks pacientų, nes jis „atitinka Lietuvos sveikatos sistemos aktualijas, jis atitinka Lietuvos gyventojų poreikius.“

Jis taip pat pridūrė, kad ateityje tokių skyrių galėtų būti ir daugiau.

Vizito metu ministras taip pat planuoja apžiūrėt iPanevėžio pirminės sveikatos priežiūros įstaigą ir ligoninę, domėsis gydytojų ir gydymo įstaigų darbu, išklausys pasiūlymų, kokie sprendimai prisidėtų mažinant biurokratinę naštą kasdieniame gydytojų ir slaugytojų darbe, taip pat aptars eilių situaciją.

Seimas praėjusių metų birželio pabaigoje patvirtino sveikatos priežiūros sistemos reformą: ją įgyvendinus tikimasi teikti daugiau ambulatorinių paslaugų pacientų gyvenamoje vietoje ir mažinti hospitalizaciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik \\\\\.../////

Tik \\\\\...///// portretas
ne tam gaidžiui "koncervų" reitingus pakelti,yra kitas gaidys kuris "apklausą" o'Žio tvartelyje surengia ir tariami koncervai kaip šū....,s išplaukia į paviršių.

nuomone

nuomone portretas
as net nezinau kad dar galima patekti i ligonine tai pas seimos gydytoja Klaipedoje be men nepateksi o ar kas dar ligoninese gydo cia naujiena o DULKYS tik reklamuojasi ir nori pakelti koncervu retingus

Anonimas

Anonimas portretas
KELIAUS IŠKART PAS ŠVENTĄ PETRĄ....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių