Vėliavos ant Biržos tilto – Latvijos nepriklausomybės dienai

Šiandien, lapkričio 18-ąją, ant Biržos tilto kartu su Lietuvos trispalvėmis plazda ir Latvijos vėliavos. Ši simboliška vėliavų instaliacija skirta Latvijos valstybės Nepriklausomybės dienai paminėti.

Jau ne pirmą kartą minint valstybines šventes ir svarbiausias šalies datas Klaipėdos Biržos tiltas papuošiamas Lietuvos valstybės vėliavomis.

Šventiškas vaizdas ne tik dabina tiltą, bet ir primena miestiečiams tądien švenčiamą svarbią datą.

Valstybinių švenčių proga miestą puošiančių Žvejų rūmų atstovai nuo šiol pasiryžę vėliavas ant tilto kabinti dažniau.

Esą išlaidos yra minimalios, tiltas atrodo puošniau ir praeivių nuotaika kitokia.

Tad nuspręsta tiltą vėliavomis puošti ne tik valstybinių švenčių metu, bet minint ir kitas svarbias šalies ar kaimyninių, mums draugiškų valstybių datas.

Šiandien ant Biržos tilto plazda Lietuvos ir Nepriklausomybės dieną mininčios Latvijos vėliavos.

"Beje, Latvijos vėliava yra viena seniausių pasaulyje. Legenda pasakoja, kad vienos latgalių genties kovos metu mirtinai sužeistas karo vadas buvo įvyniotas į baltą audeklą, kuris permirko jo krauju. Kariai pakėlė šį kruviną audeklą kaip savo vėliavą, ji įkvėpė narsuolius mūšyje ir padėjo iškovoti pergalę", – mūsų kaimynų latvių vėliavos istoriją priminė Klaipėdos Žvejų rūmų kultūrinės veiklos vadybininkas Arūnas Peštenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
Visai gražu. Bent jau nuotraukoj.O ponų valdžiukų, jeigu jie jau taip švenčia brolių-kaimynų šventę,ta proga noriu paklaust kada galėsim iš Klaipėdos važiuot į Latviją ir aplankyt visus pakeliui į Rygą esančius miestelius? Kiek žinau latvių draugijos pirmininkas jau gal 10 metų jūsų slenksčius mina su prašymais o kaip nieks nejuda taip nejuda:D))

>4

>4 portretas
Esi nebrendyla. Viskas gerai, jei ar tebesi mokyklinio amžiaus, dar subręsi. Jei jau suaugęs - tai arba kvailas žmogus arba trolis, kas yra tas pats. Sėkmės bręstant ir protingėjant.

4

4 portretas
Taip linksmiau, kada kam nors kas nors nepatinka
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių