Vokietijos brigadai Lietuvoje vadovaus pirmasis NATO kovinės grupės Rukloje vadas

  • Teksto dydis:

Į Lietuvą atvyko buvęs NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės Rukloje vadas brg. gen. Christophas Huberis. Jis vadovaus Vokietijos brigadai Lietuvoje, trečiadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Vokietijos brigados vadas brg. gen. Ch. Huber sugrįžo į Lietuvą su nauja užduotimi. Pradedame dar vieną sėkmingą misiją. Palaipsniui į šalį atvyksta vis daugiau sąjungininkų karių, mūsų partneriai mumis pasitiki ir žino, kad suteiksime geriausias sąlygas karių ir jų šeimos narių buvimui Lietuvoje“, – pranešime teigė krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

Jis taip pat pabrėžė, kad Lietuva laikosi pagrindinių 2023 m. gruodį Vokietijos brigados dislokavimo veiksmų plane nurodytų terminų ir įsipareigojimų.

„Dedame visas pastangas, kad Vokietijos brigados perkėlimas į Lietuvą vyktų sklandžiai“, – sakė ministras.

ELTA primena, kad Berlynas 2022 metų vasarą įsipareigojo Lietuvoje dislokuoti brigados dydžio karinį vienetą. Iš viso į Lietuvą ketinama perkelti apie 5 tūkst. Vokietijos brigados karių ir civilių. Dalis jų atvyks su savo šeimomis.

Planuojama, kad iki 2026 metų į Lietuvą bus perkelta didžioji brigados dalis. Vokietijos gynybos ministro Boriso Pistoriuso teigimu, pilną operacinį pajėgumą brigada įgis 2027 metais.

Šį pavasarį į Lietuvą atvyko pirmasis Vokietijos brigados elementas – per 20 karių, kurie yra atsakingi už brigados perkėlimo į Lietuvą planavimą bei karinei infrastruktūrai keliamų reikalavimų derinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

realiai

realiai portretas
Lietuvos Konstitucija dar galioja?

patriot...

patriot... portretas
vyt abudu naher is lietuvos,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių