VRK pasiekė dar vienas skundas dėl Ledų šventės

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė dar vieno kreipimosi dėl šeštadienį Kėdainiuose vykusios „Vikondos grupės“ rengtos Ledų šventės. Abu skundus dėl renginio, kuris asocijuojamas su į Darbo partiją sugrįžusiu Viktoru Uspaskichu, jau nagrinėja Kėdainių rajono apygardos rinkimų komisija.

„Šiandieną gavome paklausimą dėl danguje iš dronų sudėlioto užrašo „taika“, kurį taip pat perdavėme nagrinėti Kėdainių rajono apygardos rinkimų komisijai, kuri jau nagrinėja ankstesnį kreipimąsi“, – komentare Eltai teigė VRK patarėja Diana Daubarė.

„VRK lauks apygardos rinkimų komisijos išvadų šiuo klausimu“, – pažymėjo ji.

Kaip ELTA skelbė anksčiau, dar iki Ledų šventės į VRK kreipėsi gyventojas, kuris prašė įvertinti, ar su Darbo partijos įkūrėju siejamos „Vikondos grupės“ organizuojamame renginyje nėra Rinkimų kodekso normų pažeidimų.

ELTA primena, kad šeštadienį Kėdainiuose vyko „Vikondos grupės“ surengta Ledų šventė. Ilgus metus šventė yra asocijuojama su jos iniciatoriumi, Darbo partijos įkūrėju ir laikinai politinei jėgai vadovauti sugrįžusiu V. Uspaskichu. Todėl Kėdainiuose vyksiantis miesto renginys dažnai lydimas svarstymų dėl neleistinos politinės reklamos. Politikas yra buvęs „Vikondos grupės“ akcininku, dabar pagrindine akcininke yra buvusi V. Uspaskicho sutuoktinė Jolanta Blažytė.

Šeštadienį V. Uspaskichas nepraleido progos ir nuo scenos kreipėsi į susirinkusiuosius, akcentuodamas, kad Ledų šventė simbolizuoja šeimą ir taiką. Renginio metu danguje iš dronų taip pat buvo sudėliotas žodis „taika“.

Į VRK akiratį Ledų šventė buvo pakliuvusi ir anksčiau – pastarąjį kartą renginys vyko taip pat rinkiminiais 2020 metais. Tuomet V. Uspaskichas savo „Facebook“ paskyroje kvietė gyventojus dalyvauti renginyje, o šį kvietimą VRK tyrė dėl galimos politinės reklamos.

Į Darbo partiją sugrįžęs V. Uspaskichas ves trijų politinių jėgų koalicinį sąrašą į Seimą. Kaip praėjusią savaitę pranešė partija, kartu su „darbiečiais“ parlamento rinkimuose dalyvaus Seimo nario Mindaugo Puidoko vadovaujama Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija bei Irenos Stražinskaitės-Glinskienės vedama Žemaičių partija. Partijos pasivadino „Taikos koalicijos“ vardu.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalio 13 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodėl per rinkimų

Kodėl per rinkimų portretas
kampaniją visa žiniasklaida be išimties yra tik perkama o kažkokiu ledų šventė ar kitas niekas taip sureikšminamas ir skundžiamas kaip neteisėtas? Taigi LR Konstitucija garantuoja spaudos, žodžio, įsitikinimų, veiklos laisves (jeigu jos nepažeidžia tos pačios Konstitucijos ar baudžiamo kodekso įstatymų..) Ir ypač juokinga kuomet nupirkti fizinių asmenų spaudos straipsniai, reportažai, transliuojamos rinkiminės kalbos ir etc. skaitosi ne pirkimas o normalus dalykas - žiniasklaida taigi priklauso visuomenei? Ji kažkada buvo ,,III-čioji valdžia" kurios visi niekšai bijojo (bijojo kad jų darbeliai iškils į viešumą, o tas būdavo trumpiausia ir užtikrinta priemonė kad neutralizuot niekšus ..) iš kurios dabar net kaulelio neliko. Išskyrus Youtubės opozicinę tv..

....../

....../ portretas
TAIKA - vienas iš brangiausių , mieliausių žodžių . Labai gaila ,kad kai kuriems atrodo ,jog taiką neša nesibaigiantis karas UKRAINOJE.... Aš taiką matau ,kai nėra karinių ginkluočių ,vyksta diplomatiniai susitarimai... . Ukrainiečių tauta taip pat tik šitaip mato.... Bėga nuo kariavimo ,kaip nuo maro... . KLAIKU, kai pamatai jog juos gaudo ,kaip valkataujančius šunis frontui... TIKRI ŠUNGAUDŽIAI -BUDELIAI.... .

く⁠コ⁠:⁠彡

く⁠コ⁠:⁠彡 portretas
Nuo kada žodis taika,tapo nusikalstamu?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių